Eija Lassilan neljännen oman taidenäyttelyni teokset ovat pääasiassa akryylimaalauksia ja grafiikkaa.
Eija Lassilan neljännen oman taidenäyttelyni teokset ovat pääasiassa akryylimaalauksia ja grafiikkaa.

5.11.2019 | 10:57 | 0

Eija Lassilan näyttely Leikkiä ja liikettä Taidekamarilla

 

 

Juttu Anitta Koivisto

 

Tornio

 

Eija Lassilan maalauksia ja grafiikkaa on esillä Tornion Kuvataideseuran Taidekamarilla

29.10. – 24.11. saakka. Neljännen oman taidenäyttelyni teokset ovat pääasiassa akryylimaalauksia ja grafiikkaa.

Lassila on eläkkeellä lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan työstä. Hän on opiskellut taidehistoriaa yliopistossa ja kuvataidetta erilaisilla kursseilla 1970-luvulta lähtien. Omia taidenäyttelyitä Lassilalla on ollut vuosina 1998, 2004 ja 2014, ja hän on osallistunut Tornion Kuvataideseuran yhteisnäyttelyihin 1980-luvulta lähtien.

 

-Ratkaisevaa etenkin näyttelyn maalausten syntymiselle on ollut oman työhuoneen saaminen lapsuuskotini pihapiiristä vuosi sitten. Olen piirtänyt ja maalannut lapsesta saakka ja opiskellut aktiivisesti kuvataidetta erilaisilla kursseilla koko aikuisikäni, kertoo Eija Lassila, jolle taiteen tekemisessä on tärkeintä ilmaisun ja luomisen ilo.

-Koen taiteen leikkivän ihmisen toimintana, eikä leikki lopu aikuisenakaan; se muuttaa vain muotoaan.

 

Eija tutkii luontoa, luomakuntaa ja liikettä. -Kuvaan hiljaiselta näyttäviä maisemia, mutta silti luonnossa kaikki virtaa ja muuttuu. Kuljen näyttelyni teoksissa erilaisissa maisemissa aina pienistä aineen osasista kosmisiin ulottuvuuksiin, siemenestä avaruuteen: mikrokosmoksesta makrokosmokseen.

 

Lassila kiittää nykyistä taideopettajaa, taiteilija Marjo Hyttistä, jonka Kivalo-opiston ryhmissä hän on viime vuosina opiskellut.

-Ryhmissä on myös voinut jakaa asioita toisten tekijöiden kanssa. Tarvitsen taidekavereita, joiden kanssa jakaa yhteistä taiteen maailmaa.

-Minulle on tärkeää näyttää vuosien aikana syntyneitä teoksia myös muille. Kuva on viesti.