Puheenjohtaja Jorma Vähä (vas) ja sihteeri Janne Kuoppala vastaanottivat luovutuskirjan Allan Slotelta ja Eine Manniselta.

6.04.2017 | 09:45 | 0

Arvokas lahjoitus kotiseutu- ja museoyhdistykselle

 

KEMI

 

Kemin kotiseutu- ja museoyhdistys sai arvokkaan lahjoituksen, mutta samalla suuren vastuun, kun Laitakarin muistot talteen -ryhmä luovutti kirjojensa julkaisuoikeudet Kemin kotiseutu -ja museoyhdistykselle.

Laitakari -ryhmän toiveena on ollut, että suuria ponnistuksia vaatineiden kirjojen saatavuus turvattaisiin myös tulevaisuudessa. Yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä luovutettu lahjoitus pitää sisällään julkaisuoikeudet julkaisuihin ”Sysimö – kadonnut kaupunginosa”, ”Juurakko – pytinkien ja perheiden saari” sekä ”Laitakari – sahan ja leivän saari”.

 

 

Puheenjohtaja Jorma Vähä totesikin, että yhdistyksen aikomuksena on ottaa teoksista lisäpainoksia, sillä Sysimö- ja Juurakko- kirjat on loppuunmyytyjä ja Laitakari -kirjaa on jäljellä vain muutama kappale. Yhdistys kokoaa parhaillaan aineistoa Jatuli -kirjaan, josta tulee järjesteyksessään 34:s Jatuli -julkaisu. Kirja julkaistaan loppusyksystä.

Kirjoituksia on tarjottu mukavasti, mutta jotain voi mahtua vielä mukaan.

Erityisesti toivotaan Jatulin omiin tarinakoosteisiin otsikoilla ”Muistelmia Mauri-myrskystä” sekä ”Ensimmäinen työpaikkani Kemissä”. Noin yhden konekirjoitusliuskan mittaisia tarinoita mahtuu joitakin uuteen Jatuliin ja loput arkistoidaan mahdollista myöhempää koostetta varten. Jatuliin tulevia tarinoita otetaan vastaan toukokuun loppuun asti.

 

 

Muuten edellä mainittuja tarinoita otetaan vastaa koko Suomi100 -juhlavuoden ajan. Ohjeita tarinoista löytyy Kemin kotiseutu- ja museoyhdistyksen sivuilta http://www.kotiseutu.jarjestotietopalvelu.fi/  > ajankohtaista.