Jaakko Mäkelällä on työn alla öljyvuotokohdan haku.

26.01.2017 | 06:39 | 0

Autokorjaamo Aapajoelle

 

TORNIO

 

Jaakko Mäkelä mietti pitkään oman autokorjaamon perustamista. Ajatus kypsyi viime kesänä, ja sen seurauksena mies avasi elokuussa korjaamon kotinsa yhteyteen Aapajoelle. Tilat olivat valmiina, sillä omalla tontilla on harrastetilana toiminut tilava halli.

Mäkelä joutui tietysti miettimään riittäisikö asiakkaita reilun 20 kilometrin päässä Tornion keskustasta sijaitsevalle korjaamolle.
–Päätin kokeilla. Ajattelin, että nyt jos koskaan.
Reilu viisi kuukautta on vierähtänyt ja ainakin vielä Mäkelä on ratkaisuunsa tyytyväinen.
–Toiminta on lähtenyt liikkeelle kohtuullisesti. Välillä on rauhallisempaa ja välillä kiireempää.

 

 

Asiakkaita on tietysti ollut lähiseudulta. Aapajoki on vireä kylä, ja elinvoimaisia kyliä löytyy ympäristöstä, muun muassa Karunki ja Arpela. Mutta asiakkaita on tullut myös kauempaa Torniosta sekä Rovaniemeltä ja Oulusta.
Tieto Jaakko Mäkelän palveluista on kulkenut kauemmas puskaradion kautta. Hän pystyy tekemään töitä laajalla repertuaarilla, huolloista isoihin moottoriremontteihin asti.
Mäkelä on valmis palvelemaan kaikkia asiakkaita.
–Kun moottoreita kasailee, niissä tarvitsee usein erikoistyökaluja. Jos minulla ei ole tarvittavaa työvälinettä, hommaan sellaisen.
Mäkelä korjaa ja huoltaa pääasiassa henkilöautoja ja pienempiä pakettiautoja, mutta kyläläisten traktoreitakin on verstaassa käynyt.

 

 

 

Korjaamon sijainti kotipihalla tuo monia etuja.
–Työmatka on mukavan lyhyt eikä työmaalla tarvitse päivystää kahdeksasta neljään. Jos töissä on hiljaista, voi touhuta muuta. Ja töitä voi tehdä joustavasti. Jos aamulla ei ole töitä, illalla saattaa olla. Monesti asiakkaille ilta-aika passaakin paremmin, Mäkelä kertoo.
Työ on yksinäistä, mutta välillä asiakkaat jäävät odottamaan autoaan paikan päälle ja samalla juttuseuraksi. Vanhoja työkavereita voi käydä moikkaamassa varaosien hakureissuilla.
Jos asiakas tarvitse kyytiapua, sellainenkin useimmiten järjestyy.

 

 

 

Kemistä kotoisin oleva Mäkelä valmistui Torniossa autonasentajaksi vuonna 1992, mutta alan töihin hän ryhtyi päätoimisesti vasta 2005 käytyään aikuispuolella autosähkömekaanikon koulutuksen. Pari vuotta hän työskenteli Tojo-Autossa Keminmaassa ja seuraavat yhdeksän vuotta JSL-Autohuollossa Torniossa.
Työkavereille Mäkelän lähtö ei tullut yllätyksenä, sillä hän oli kertonut suunnitelmistaan jo aiemmin
Aapajoelle Mäkelä muutti vuonna 1999. Sinne vei ennen kaikkea vaimon ratsastusharrastus. Kylässä asuu kaiken ikäisiä ihmisiä. Tyhjiä asuttavia taloja Aapajoelta ei löydy. Kylässä on kaksi toimivaa maatilaa ja raviharrastus on vireää.
–Olemme viihtyneet täällä hyvin ja kylällä meinaamme pysyäkin. Parhaillaan Mäkelä rakentaa tontilleen uutta taloa.

 

 

MATTI KOSKENRANTA