Emmi Lämsä viimeisteli MM-kuntoaan viime viikolla Keminmaan Kallilla. Kuva: Teemu Kvist.

26.01.2017 | 11:46 | 0

Emmi Lämsä ensimmäisiin MM-kisoihinsa

 

Alatornion Pirkkojen Emmi Lämsä hiihtää ensi viikolla uransa ensimmäisissä MM-kisoissa, kun nuorten MM-hiihdot käynnistyvät Salt Lake Cityssä Yhdysvalloissa. Lämsä matkusti Suomen joukkueen mukana kisapaikkakunnalle jo viime sunnuntaina.

Lämsän lisäksi Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen Kemi-Tornio – alueelta valittiin Karihaaran Visan hiihtäjä Santeri Pirneskoski. Sekä Emmiä että Santeria valmentaa Santerin isä Arto Pirneskoski, joka toimii myös Karihaaran Visan valmennusvastaavana.

 

 

Siinä missä Emmi keskittyy nuorten MM-kisoissa päämatkaansa sprinttiin, on Santerilla edessä ainakin pari, kolme eri matkaa.
– Hiihdän sprintin heti kisojen avauspäivänä ja sen jälkeen katsotaan onko minulle muita matkoja tarjolla, Lämsä kertoi.
Sprintti hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla joka onkin kulkenut tällä kaudella Tornion tytöllä paremmin kuin vapaa hiihtotapa.
– Vapaa on yleensä ollut minulla parempi, mutta tällä kaudella en ole ollut siihen tyytyväinen ja perinteinen onkin kulkenut paremmin, Lämsä vahvisti.

 

 

18-vuotias Lämsä hiihtää ensimmäistä kauttaan alle 20-vuotiaiden sarjassa eikä halua asettaa vielä varsinaisia sijoitustavoitteita MM-kisoihin.
– Tänä talvena on ollut paljon leirejä koska alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa niitä on jo selvästi enemmän kuin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Paljon on nyt harjoitustunteja alla ja eri ominaisuuksia kehitetty, Lämsä iloitsee.

 

 

 

Nuorten MM-kisat alkavat Salt Lake Cityssä ensi maanantaina. Kisapaikkoina toimivat tutut maastot vuoden 2002 olympialaisista Park Cityssä ja Soldier Hollowissa. Salt Lake City sijaitsee Utahin osavaltiossa.
Lämsän ja Pirneskosken lisäksi Suomen joukkueessa hiihtävät Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski, Kainuun Hiihtoseuram Anita Korva, Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen ja Eveliina Piippo sekä Kiteen Urheilijoiden Miro Karppanen, Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä, Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen ja Kuusamon Erä-Veikkojen Juuso Tossavainen.
Salt Lake Cityssä ratkotaan myös mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten MM-mitalit. Lisäksi hiihdetään alle 23-vuotiaiden MM-sarjat.

 

 

Suomen joukkue lensi viime sunnuntaina Helsingistä kahden vaihdon kautta Salt Lake Cityyn jossa kisat kestävät koko ensi viikon.

 

 

TAPANI JUUSOLA