”Oli rauhallisempaa eika ollut jonoa, sai menna omaan tahtiin”, tuumivat lumijokilaiset veljekset Oskari (oik.) ja Severi Ollakka yoleirin annista. Samalla leirilla oli kaksi muutakin sisarusparia, Utsjoelta ja Varkaudesta.

8.03.2018 | 08:55 | 0

Hiihtoloma käyntiin yöleirillä Duudsonit Parkissa

 

Juttu

MATTI KOSKENRANTA

Kuva

DUUDSONIT ACTIVITY PARK

Tornio

 

 

Yöleirit Duudsonit Activity Parkissa Torniossa ovat osoittautuneet suosituksi tavaksi aloittaa lasten hiihtoloma. Väkeä on saapunut kauempaakin.  Viime perjantaina käynnistyi tämän hiihtolomakauden kolmas yöleiri. Kullakin leirillä on ollut 20-30 osallistujaa.

 

 

– Tälle hiihtolomakaudelle meillä on ollut uutena palveluna yöleirit yhteistyössä Park Hotellin kanssa – lapset Duudsonit Parkiin ja aikuiset Park Hotelliin, puistopäällikkö Juho Mykkälä kertoo.

 

Palvelu on saanut paljon kiitosta lapsiperheiden vanhemmilta. Pitkällä ajomatkalla Lapin tunturikeskuksiin Tornio on sopivalla pysähtymisetäisyydellä.

 

 

Leiri käynnistyy ohjaajien esittäytymisellä ja leirin sääntöjen läpikäynnillä. Puiston sulkeutuessa muilta asiakkailta alkaa leiripassien etsintä puistosta. Kun jokainen on löytänyt passinsa, majoitutaan. Leiriläiset levittävät mukanaan tuomat makuualustat ja makuupussit valmiiksi puiston simulaattorialueelle.

 

Peräpohjolan Opistolla nuoriso-ohjaajan koulutuksen saaneet leirin vetäjät järjestävät toimintaa, esimerkiksi lämykisan, hippaa tai polttopalloa. Moni lapsista haluaa kuitenkin touhuta vapaasti jättimäisessä aktiviteettipuistossa.

 

Viime leirillä ohjaajina toimineiden Reetta Oinaan ja Julia Mikkolan mukaan Duudsonit Park on erittäin monipuolinen paikka, jossa lapsille on helppo keksiä tekemistä. Ja lapset viihtyvät hyvin myös ilman ohjelmaa.

 

 

 

Yöleiriin kuuluvat myös spesiaalijutut kuten sähköautolla ajo, mitä ei tavallisen puistopäivän aikana pääse kokeilemaan. Yhdeksän aikoihin illalla syödään iltapalaa Ravintola Pajassa ja tehdään karkkiostokset.

 

Iltapalan jälkeen lapsilla on aikaa kello 23:een asti temppuilla puistossa, ennen iltapesua Liikuntakeskus HyväFiiliksen pukutiloissa. Keskiyöllä koittaa hiljaisuus ja makuupussit sulkeutuvat. Hirinä kuitenkin jatkuu vielä pusseissa, yöpyminen jännittää.

 

Aamulla kahdeksalta ohjaajat herättävät lapset aamupalalle, minkä jälkeen puretaan majoitusvälineet. Ja vielä muutama tunti temppuilua ennen leiridiplomien jakoa. Sitten onkin aika hyvästellä uudet ystävät ja lähteä kotiin.

 

 

Ollakan perhe Lumijoelta ei ollut ensimmäistä kertaa Duudsonit Parkissa, mutta pojille, Oskarille ja Severille yöleiri oli ensimmäinen.

 

– Täällä on aina ollut mukava touhuta, vähän erilaista nyt kun oltiin täällä yötä. Oli rauhallisempaa eikä ollut jonoa, sai mennä omaan tahtiin, Oskari Ollakka tuumii tyytyväisenä.

 

Poikien äiti Kirsi Ollakka kertoi, että he ovat aiemminkin hiihtolomalla käyneet Tornion aktiviteettipuistossa, joka on heille sopivan matkan päässä. Lumijoelta tulee matkaa Tornioon 170 kilometriä.

 

Lapset ovat yleisestikin ottaen olleet tyytyväisiä yöleirin antiin. Eräskin äiti laittoi iltapäivällä leirin jälkeen viestin Facebookiin: ”Poika on väsynyt mutta onnellinen”.

 

 

Hiihtoloma on tärkeä sesonki aktiviteettipuistolle. Etelä-Suomen ja Keski-Suomen hiihtolomien aikaan Duudsonit Parkissa vierailee muun muassa entisiä merilappilaisia lastensa kanssa, mummolareissun yhteydessä. Puistossa näkyy myös isovanhempia lastenlastensa kanssa.

 

Suurin väenpaljous ajoittuu kuitenkin Pohjois-Suomen hiihtolomien aikaan, sillä samalla viikolla on myös Norbottenin hiihtoloma. Puistossa suomen ja ruotsin kieli sekoittuvat. Kielen perusteella noin puolet ovat Ruotsista tai Norjasta.

 

– Monet tulijat yhdistävät matkaan usein myös Ikean, mutta nyt tullaan jo pelkästään Duudsonit Parkin perässä lapsien iloksi, Juho Mykkälä mainitsee.