Jorma Yrjänheikki neuvoo Veeti Yrjänheikin avulla Onni ja Otto Lesoselle hissiin nousua pyörän selässä. Lesosen veljekset ovat kiinnostuneet lajista ja ovat Kallilla ensimmäisellä oppitunnilla.

13.10.2020 | 18:25 | 0

Hissipyöräilystä uusi suosikkilaji

Juttu ja kuva

MAARET MATTILA

Keminmaa

Hiihtokeskukset tarjoavat yhä enemmän kesäaktiviteetteja ja viime vuosina niistä suosituimmaksi on noussut hissipyöräily. Suomessa on parikymmentä hiihtokeskusta, joissa on käytössä niin sanottu Bike Park -konsepti. Toiminta on virinnyt myös Kallilla Keminmaassa.

Hissipyöräilyssä noustaan pyörän kanssa hiihtohissillä ylös ja ajetaan alas – erikseen pyöräilyä varten rakennetulla reittiverkostolla.

Hiihtokeskukset käyttävät lajista hissipyöräily-sanaa, jotta lajia ei sekoitettaisi alamäkipyöräilyyn. Molemmissa perusperiaate on sama, mutta alamäkipyöräily mielletään kilpailulajiksi, joka on haastavampi ja riskialttiimpi.

Keminmaalainen Jorma Yrjänheikki kertoo Kampiveikoista, seurasta, jossa harrastetaan maasto- ja hissipyöräilyä Kallin hiihtokeskuksen maastossa ja rinteissä.

‒ Kampiveikot on pieni kaveriporukka. Olemme innostuneet pyöräilystä ja sitä kautta perustettiin seura kaikille muillekin kiinnostuneille. Toiminta on vielä lähtökuopissa.

Luen lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai paperilehdestä.