Rakentajakoulu alkaa Torniossa 24.10. Rakentajakouluun pitää ilmoittautua 16.10. mennessä.

11.10.2017 | 06:43 | 0

Ilmainen rakentajakoulu omakotitalon tai loma-asunnon rakentamis- tai korjaushenketta suunnitteleville

 

Meri-Lapin ympäristöpalvelut / rakennusvalvonnat Tornio, Keminmaa, Tervola, Kemi ja Simo tarjoavat ilmaista koulutusta omakotitalon tai loma-asunnon rakentamis- tai korjaushanketta suunnitteleville perheille. Rakentajakoulu alkaa Torniossa 24.10.2017. Rakentajakouluun pitää ilmoittautua 16.10.2017 mennessä.

 

Rakennuksen rakentaminen, kuten myös laaja peruskorjaaminen ovat rakentajaperheille usein ainutkertainen iso investointi ja vaativa hanke.
Hankkeeseen ryhtyvä tarvitsee toteuttamisessa monia osapuolia, kuten muun muassa rakennusvalvontaviranomaiset, pääsuunnittelija, vastaava työnjohtaja, rakennus-/LVIS suunnittelijat ja tietenkin erilaisten töiden toteuttajat.
Rakentamismääräykset ovat uudistuneet viime vuosina tiheään tahtiin ja viimeisimpiä ovat mm. energiatehokkuutta ja energiatodistusta säätelevät muutokset.

 

Uudisrakennuksen sijoittaminen tontille tai yleensäkin rakennuspaikalle, kuten myös tilaratkaisut ovat merkittäviä asioita, joissa asiantuntemus on tarpeen.
Hankkeen toteuttamiseen on uudisrakentamisen osalla useita ratkaisuja. Voi tilata avaimet käteen kokonaisuutena, erilaisina talopakettiratkaisuina tai omaa työpanosta maksimaalisesti hyödyntäen.

 

 

Uusia rakennusmateriaaleja on tarjolla ja taloihin tulee yhä enemmän tekniikkaa.
Lisäksi työmenetelmät kehittyvät ja työturvallisuudesta on huolehdittava. Myöskin palomääräykset, ilmanvaihto ja monet muut määräykset on huomioitava. Uusia säädöksiä on myös veroviranomaisilta koskien niin sanottua harmaan talouden torjuntaa. Rakennuksen peruskorjaaminen on myös vaativa, ammattilaisen mukana oloa vaativa hanke.
Peruskorjattavan rakennuksen ikä sekä alkuperäinen toteutustapa on oltava hyvin tiedossa korjaustyön suunnitelmia laadittaessa, ettei tehdä peruskorjaamisella virheellisiä ratkaisuja ja luoda esimerkiksi otollisia olosuhteita kosteuden tiivistymiselle rakenteisiin ja sitä kautta homehaittoja.

 

 

Ääritapauksissa, ellei tunneta rakennuksen rakenteiden toiminnan fysiikkaa, voidaan väärällä korjaamistavalla tuhota koko rakennus. Rakentajakoulussa on luvassa vastuu, vakuutus, rahoitus, luvat ja liittymä asioita sekä esimerkiksi uudisrakentamisen pakettitoimitusratkaisuja. Koulussa perehdytään työ- ja paloturvallisuuteen LVIS- tekniikkaan, sisustamiseen sekä märkätila ja tulisija määräyksiin ja ratkaisuihin.

 

Kuuden viikon aikana yksi ilta viikossa kestävän maksuttoman rakentajakoulun toteuttaa Meri-Lapin Ympäristöpalvelut/rakennusvalvonnat Tornio, Keminmaa, Tervola, Kemi ja Simo, yhteistyössä Tornion rakennusmestarit ja -insinöörit Ry. Rakentajakouluun pitää ilmoittautua 16.10.2017 mennessä.