Rakentamismääräykset ovat uudistuneet viime vuosina tiheään tahtiin ja viimeisimpiä ovat muun muassa energiatehokkuutta ja energiatodistusta säätelevät muutokset. Uudisrakennuksen sijoittaminen tontille, tai yleensäkin rakennuspaikalle, kuten myös tilaratkaisut ovat merkittäviä asioita, joissa asiantuntemus on tarpeen.

2.10.2018 | 11:25 | 0

Ilmainen rakentajakoulu

 

Juttu ja kuvat Anitta Koivisto

 

 

Tornio

Rakentajakoulu alkaa Torniossa 23.10. Rakentajakouluun pitää ilmoittautua 17.10. mennessä Tornion rakennusvalvontaan Anneli Kurttiolle puh 050 5972044 tai sähköpostilla anneli.kurttio@tornio.fi

Meri-Lapin ympäristöpalvelut / rakennusvalvonnat (Tornio, Keminmaa, Tervola) tarjoavat ilmaista koulutusta omakotitalon, tai loma-asunnon rakentamis – tai korjaushanketta suunnitteleville perheille.

 

Kuuden viikon aikana yksi ilta viikossa kestävän maksuttoman rakentajakoulun toteuttaa Meri-Lapin Ympäristöpalvelut/rakennusvalvonnat yhteistyössä Tornion rakennusmestarit ja insinöörit Ry.

Rakentajakoulussa on luvassa vastuu, vakuutus, rahoitus, luvat ja liittymä asioita sekä esimerkiksi uudisrakentamisen pakettitoimitusratkaisuja. Koulussa perehdytään työ- ja paloturvallisuuteen LVIS- tekniikkaan, sisustamiseen sekä märkätila ja tulisija määräyksiin ja ratkaisuihin.

 

 

Rakennuksen rakentaminen, kuten myös laaja peruskorjaaminen ovat rakentajaperheille usein ainutkertainen iso investointi ja vaativa hanke. Hankkeeseen ryhtyvä tarvitsee toteuttamisessa monia osapuolia, kuten muun muassa rakennusvalvontaviranomaiset, pääsuunnittelija, vastaava työnjohtaja, rakennus-/LVIS suunnittelijat ja tietenkin erilaisten töiden toteuttajat.

Muista ilmoittautua rakentajakouluun 17.10. mennessä.