Itsenäisyyttä juhlitaan Kemissä ja Torniossa kaksi päivää.

5.12.2017 | 07:27 | 0

Itsenäisyyttä juhlitaan Torniossa ja Kemissä kaksi päivää

 

Satavuotiaan Suomen juhlinta Torniossa käynnistyy tiistai-iltana 5. joulukuuta etkoilla Tornionlaakson maakuntamuseossa. Klo 18 nostetaan museon pihalla lippu salkoon. Sen jälkeen museon ulkoseinään heijastetaan kuva- ja valoesitys, joka esittelee Torniota ennen ja nyt. Esityksen musiikista ja äänestä vastaa ääni- ja performanssitaiteilija Meri Nikula. Näyttelyn avajaiset jatkuvat museon aulassa, jossa on myös kahvitarjoilu. Näyttelyn avaa kaupunginjohtaja Timo Nousiainen.

 

Itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa keskiviikkona 6. joulukuuta jumalanpalveluksella Tornion kirkoissa. Pääjumalanpalvelus on Alatornion kirkossa, jossa kuullaan myös Sibeliuksen Finlandia kuoroesityksenä. Juhlinta huipentuu itsenäisyyspäiväjuhlaan klo 13 Peräpohjolan opistossa. Kahvitarjoilu alkaa siellä klo 12. Osana itsenäisyyspäivän juhlintaa Haaparannan kunta ja Norrbottenin lääni tuovat onnittelut Suomelle.

 

Kemissä tapahtuu Itsenäisyyspäivänä; Kemin kirjastossa ja Kemin museoissa juhlistetaan Suomen 100-vuotispäivää iloisten etkojen merkeissä 5.12. Kirjasto ja museot ovat avoinna klo 10-15. Luvassa on mm. yhteislaulua, opastuksia taidemuseossa ja historiallisessa museossa sekä lapsille piparkakkujen koristelua. Taidemuseossa voi tehdä tämän joulun superhitin, ikioman tonttuoven. Tonttuovityöpaja on sopiva kaikenikäisille. Kirjastossa palkitaan vuoden kirjastonkäyttäjä.

 

Itsenäisyyspäivän 6.12. juhlallisuudet alkavat klo 9.15. kunniakäynnillä Peurasaaren hautausmaalla. Jatkuen Jumalanpalveluksella Kemin kirkossa, sekä sankarihaudoilla kännillä.   Itsenäisyysjuhla on Kemin kulttuurikeskuksessa teatterisalissa, jonne ovet aukeavat klo 12:30.

 

Nuorten Itsenäisyyspäiväjuhla on Sauvotalolla 6.12. klo 18-24.

 

Lasten Itsenäisyyspäiväjuhla Kemissä on 6.12. klo 10-12 Lasten Kulttuurikeskuksessa Sauvotalolla. (AK)