Länsi-Pohjan Yleisurheilun syyskokouksessa piirin tämän vuoden parhaina urheilijoina palkittiin Emma Raappana (vas.), Santeri Kramsu, Jani Kiiskilä, Olivia Härkönen ja Mette Baas.

21.12.2017 | 11:28 | 0

Jani Kiiskilä Länsi-Pohjan paras yleisurheilija

 

 

Juttu ja kuva: Tapani Juusola

 

 

Tornio

 

 

 

Kemiläisseura Veitsiluodon Kisaveikkojen keihäänheittäjä Jani Kiiskilä palkittiin Länsi-Pohjan Yleisurheilun syyskokouksessa piirin tämän vuoden parhaana urheilijana. Kiiskilän seurakavereista Mette Baas oli vuoden nuori urheilija ja Olivia Härkönen puolestaan sisulisäurheilija. Alle 13-vuotiaista parhaina tyttö- ja poikaurheilijoina palkittiin Alatornion Pirkkojen Emma Raappana ja Santeri Kramsu.

 

Jani Kiiskilä, 27, edusti tänä vuonna Suomea Ruotsi-Suomi -maaottelussa ensimmäistä kertaa, ja sijoittui Kalevan kisoissa seitsemänneksi. Mennyt kausi oli kemiläisheittäjälle kuitenkin raskas.

– Kauteen ei voi kokonaisuutena kovin tyytyväinen olla. Olin töissä ja opiskelin samanaikaisesti, ja yritin siinä välissä urheilla. Myös alaselkä vaivasi, kun loukkaannuin punttitreeneissä.

Kiiskilän ennätys 78,41 on viime vuodelta. Tänä vuonna hän heitti parhaimmillaan 77,72.

– Ensi kauteen lähden ihan hyvillä mielin, sillä opiskelut ovat tällä hetkellä loppusuoralla. Ja nyt kun en ole töissä, niin on enempi aikaa valmistautua kauteen. Tärkeintä on pysyä ehjänä, mutta uskon että ensi kaudella 80 metrin raja menee rikki.

Kiiskilä kuuluu maajoukkueen haastajaryhmään. Ulkomaan leireille hän tarvitsisi kuitenkin lisää sponsorirahoja. Kiiskilän mieli halajaa Teneriffalle, jossa maajoukkueen leiri alkaisi 27. päivä helmikuuta.

 

 

 

Mette Baas, 17, juoksi kesällä 17-vuotiaiden SM-hopeaa omilla ennätyksillään sekä 200 metrillä että 400 metrillä. Hän pääsi myös tyttöjen joukkueeseen Suomi-Ruotsi -maaotteluun 400 metrille ja 4 x 400 metrin viestiin.

– Kesään olen tyytyväinen, mutta koko vuosi ei ollut hyvä. Ensi kaudeksi lähden parantelemaan ennätyksiäni, Baas totesi.

Baas on valittu myös nuorten maajoukkueen leiriryhmään. Hallikautensa hän aloittaa loppiaisena Rovaniemellä.

Olivia Härkönen, 15, taivutti seiväshypyssä viime kesänä 15-vuotiaiden SM-hopeaa. Hänen ennätyksensä on 350.

Korkeushyppääjä Emma Raappana ja aitajuoksija/pituushyppääjä Santeri Kramsu puolestaan menestyivät tänä vuonna Tampereella Junior Indoor Games -kilpailuissa joissa molemmat olivat lajissaan viidensiä.

 

 

 

Länsi-Pohjan Yleisurheilu ry:n hallituksessa jatkavat myös ensi vuonna Hannu Peurasaari, Rauno Vaaraniemi, Janne Vaaraniemi, Jani Kiiskilä ja Kari-Pekka Raappana. Uutena jäsenenä mukaan tulee Niilo Kehus ja varajäseninä toimivat Heikki Järkkälä ja Niina Irva. Puheenjohtajana jatkaa Elli-Tarja Hallikainen.

 

Länsi-Pohjan Yleisurheilu

Parhaat 2017

Aikuisurheilija: Jani Kiiskilä, VKV

Nuorisourheilija: Mette Baas, VKV

Sisulisäurheilija: Olivia Härkönen, VKV

Tyttöurheilija (alle 13-v.): Emma Raappana, AlPi

Poikaurheilija (alle 13-v.): Santeri Kramsu, AlPi

Paras nuorisotoimintakilpailun seura: Alatornion Pirkat