Jesse Puljujärvi pelasi Tornion katusählyturnauksessa Kiekkojonnet -joukkueessa joka voitti loppuottelussa Touhunpojat. Junioreiden sarjan voitti SBT Tornio.

25.07.2019 | 05:51 | 0

Jesse Puljujärvi mukana Tornion katusählyssä

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

Tornio

 

Jesse Puljujärvi oli mukana viime lauantaina pelatussa Tornion katusählyturnauksessa. Viimeiset kolme kautta NHL:ssä jääkiekkoillut Puljujärvi pelasi katusählyä kavereidensa joukkueessa. Heidän joukkueensa Kiekkojonnet veikin koko turnauksen voiton.

 

Puljujärvi oli valmiina voittamaan turnauksen jo heti avausottelun jälkeen.

– Tavoite on voittaa koko turnaus, mutta kovia joukkueita on vastassa. Kaverit täältä Torniosta pyysivät mukaan pelaamaan, ja tämä on ihan hauska tapahtuma, Jesse kertoi.

Puljujärvi on viettänyt koko kesän Suomessa, mutta Torniossa hän on ehtinyt käydä vain vähän.

– Nyt tulin viikonlopuksi kotiin Tornioon, mutta olen asunut kesän Oulussa ja treenaillut siellä.

 

Puljujärven kolmivuotinen tulokassopimus Edmonton Oilersin kanssa päättyi viime kauteen. Jesse itse ei halua vielä puhua siitä missä hän ensi kaudella pelaa.

 

Tornion katusählyturnauksen loppuottelussa Kiekkojonnet voitti Touhunpojat. Junioreiden sarjan voiton vei SBT Tornion 06–07 -syntyneiden poikien joukkue.

– Turnauksessa oli mukana 21 joukkuetta harrastesarjassa ja viisi junioreiden sarjassa. Se on aika hyvä määrä, emme uskoneet että näin paljon tulee, katusählyn tapahtumavastaava Jussi Hyry FB Hypestä iloitsi.

 

 

Hype on entisten ja nykyisten torniolaisten urheilijoiden oma yhdistys.

– Hypessä on 35 entistä tai nykyistä jääpalloilijaa, jalkapalloilijaa, jääkiekkoilijaa ja futsalin pelaajaa. Haluamme pitää tällaista toimintaa päällä ja nähdä kavereita vaikka peliura olisikin jo ohi. Hype pelaa salibandyä ja osallistuu harrasteturnauksiin, Hyry kertoi.

Hype järjesti katusählyturnauksen Torniossa nyt ensimmäisen kerran.

– Halusimme Tornioon kivan kesätapahtuman, sellaista on kaivattu ja toivottu. Tämä on meidän järjestämänä ensimmäistä kertaa, mutta joskus on ollut vastaavaa. Ei kuitenkaan näin isoa tapahtumaa, Hyry painotti.

Turnauksessa pelattiin kolme vastaan kolme peliä tyhjiin pieniin maaleihin kahdessa erillisessä kaukalossa. Kaikki joukkueet olivat Kemi-Tornio -alueelta, ja aurinko helli koko pitkää turnauspäivää.

 

 

Jussi Hyry tunnetaan jääpalloilijana. Hän oli turnausvastaavana tällä kertaa kaukaloiden ulkopuolella, mutta LRK Torniolla oli turnauksessa oma joukkue.

– Piti tulla mukaan kun LRK:lta tuli joukkue ja olin paikkakunnalla, vaikka kesälomani alkaa vasta myöhemmin. Tämä on mukava tapahtuma, hyvä että Torniossa edes jotain tällaista järjestetään, jääpalloilija Tuomas Mokko totesi.

– Kaikki pelaaminen missä on pallo ja maila auttavat myös jääpalloiluun. Silmä-mailakontrolli pysyy hyvänä, hän jatkoi.

 

 

LRK on aloittanut jo harjoittelun ensi kauden Bandyliigaa varten.

– LRK pelaa myös ensi kaudella, vaikka homma on vielä vähän auki. Haaparannan puolelta voi tulla lisää pelaajia, jos he eivät saa joukkuetta kasaan. Vähän näyttää siltä että tältä alueelta saa vain yhden jääpalloilun edustusjoukkueen, Mokko mietiskeli.