Osa Kranniteatterin porukkaa.
Osa Kranniteatterin porukkaa.

27.11.2019 | 10:48 | 0

Joulushow Kranniteatterin tyyhliin!

 

 

Kranniteatterin Joulusoussa porukkaa on mukana molemmin puolin rajaa ja esityksessä on mausteina kansainvälistäkin tunnelmaa. Ohjaaja/käsikirjoittaja Anne Angeria luottaa paikallisen kulttuurin voimaan ja paikallisiin ihmisiin. –  Ostetaanhan me mielellään lähiruokaaki, niin miksipä ei paikallista kulttuuria, Angeria sanoo.

 

 

Joulushow etenee joululauluilla ja ajankohtaisilla sketseillä, ostaako Trumppi Aavasaksan vai onko Putinilla tähän jotakin sanomista. Livenä nähdään myös Napakymppi sekä Kaakamon Poikamiesten uusi firma, jossa on ilmaista mammografiaa naisille. Ja jos tekkee mieli huutaa, niin testaappa uutta terapiamuotoa, jossa huutamisen sijaan lauletaan! Ja miten hieno pikkujouluillallinen lopulta päättyykään, kun totuudet alkavat tulla esiin?

 

 

Käsikirjoittajan sanoin Kranniteatteri valmistaa joulushowta, jossa on teatterin taikaa, laulujen lumoa, tanssiaskelia, huumorin huumaa ja musiikin voimaa. Esityksessä kuullaan kaikki laulut tietenkin livenä ja mukaan on pyritty ottamaan tunteita herättäviä kappaleita.

– Tämä meän esitys on melko lähellä aattoa, joten toivoma ihmisten löytävän tästä toisilleen, tai ihan itselleenki, kivan ja materiaalittoman joululahjan, teatterin tiedottaja Johanna Mattila vinkkaa.

 

 

Angerian esityksissä on se erikoisuus, että hän itse kirjoittaa koko käsikirjoituksen ja tekee roolit ns. mittatilaustyönä.

Mukana ovat muun muassa Kemin Kuningas ja Kirka-tribuuttien keulakuva Jon Sebastian Säkkinen, laulajat Eveliina Halme ja Tuomas Heinikoski, joka oli seurannut Angerian esityksiä monta vuotta yleisöstä ja haaveillut pääsystä mukaan estraadeille. Kranniteatterin Seriffi-esitys kesällä oli Heinikosken ensimmäinen rooli ja hän jatkaa iloisena:

 

 

– Nyt saan olla itse mukana ja tuntuu mahtavalta kuulua tähän porukkaan.

Sketseissä nähdään laulajien lisäksi muita Kranniteatterin näyttelijöitä. Ja tämän sketsien ja laulujen paletin säveltää kasaan huippupianisti, Harry Wuite, joka säestää kaikki laulut, yhdistelee potpurit ja täyttää jouluisilla sävelillä sydämet. Esityksiä on joulukuussa Grand Hotel Torniossa sekä Ylitorniolla.