Runovideokilpailun 2016 voittaja Pia Houni. Hänen mukanaan voittajavideon tehneessaä työryhmässä olivat Max Lilja, Janne Laiho, Jaana Pesonen ja Mfundo Morrison.

4.01.2017 | 07:54 | 0

Juhlavuoden runokilpailu avattu

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi on Runomaraton avannut uuden runo- ja runovideokilpailun Hullunhieno Suomi. Se on kaikille avoin kansainvälinen kilpailu ja se kuuluu osana Lahden Runomaratonin Suomi 100 juhlavuoden tapahtumien ohjelmaan. Kilpailu on avoinna 31.3.2017 asti.

 

Kilpailun kaikilla sarjoilla on yhteinen teema: ”100 lasissa – hullunhieno Suomi?” Teema nivoutuu hyvin Suomi 100 -ohjelman teemaan ”Yhdessä”. Teema kutsuu kuvaamaan tämän päivän Suomi-neidon hienoutta ja hulluutta. Millaisena kotimaan kasvot näyttäytyvät eri puolilta Suomea ja maailmaa katsottuna? Mitä suomalaisuus merkitsee tänään? Onko olemassa kaikille yhteistä
suomalaisuutta tai suomalaisia arvoja? Mikä suomalaista naurattaa tai itkettää?

 

Kilpailuun voi lähettää runoja ja runovideoita. Kilpailussa on kaksi sarjaa: juniorisarja ja yleinen sarja. Juniorisarja on tarkoitettu alle 16-vuotiaille koululaisille ja opiskelijoille ja yleinen sarja muille kirjoittajille tai runovideon tekijöille. Palkintoja jaetaan yhteensä 3000 euron edestä. Runovideokilpailuun voi osallistua millä tahansa kielellä, mutta järjestäjä edellyttää, että videon
runo ja muut tekstit käännetään joko englanniksi tai suomeksi raadin arviointia varten. Runokilpailuun voi osallistua vain suomen kielellä. Kilpailun ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta www.runomaraton.com/kilpailut.

 

Parhaimmat runot ja runovideot esitellään Runomaraton 2017 -festivaalilla 17.- 18.6. Lahdessa. Niitä runoja ja runovideoita, jotka lähetetään kilpailuun jo tammikuun 2017 loppuun mennessä, voivat päästä esiin jo Lahti 2017- MM-kisojen aikaan kulttuuriohjelmissa.