Katso luontoon Matti Vierimaan maalauksia Tornion Taidekamarilla.
Katso luontoon Matti Vierimaan maalauksia Tornion Taidekamarilla.

3.04.2018 | 09:33 | 0

Katso luontoon

 

Matti Vierimaan luontoaiheisia maalauksia Tornion Kuvataideseuran Taidekamarilla ajalla 3.4.–28.4.

 

Matti Vierimaa;

Olen pikkupojasta asti kulkenut luonnossa isäni kanssa milloin metsästäen kalastaen tai marjastaen, siksi luonto on jäänyt näkömuistiini ja aiheet ovat paljolti luonnosta. Työelämän vastapainoksi tuli tarve alkaa harrastamaan taidemaalausta, aluksi 1975 maalasin öljyväreillä, mutta kun se tuntui niin sottaiselta, siirryin akvarellimaalaamiseen ja lyijykynä sekä hiili piirtämiseen.

 

 

Kävin Rovalan kansalaisopistossa, oppimassa elävän mallin piirtämistä sekä akvarellimaalausta, opettajana oli molemmissa aineissa Mari Mulari. Olin näillä kursseilla toistakymmentä vuotta. Työskentelin mm. Peräpohjola n opiston kurssilla ja Tapani Rantalan opissa olin elävän mallin piirtämisessä, kesäisin kävin myös eri lyhytkursseilla. Seuraavaksi menetin työpaikkani, Rovakairan pistäessä pellolle henkilökuntaa, joille ei ollut pätevää johtoa.

 

 

Ei auttanut muu kuin alkaa etsiä uutta työtä, hetken minulla oli piirustustoimisto, se ei antanut riittävää toimentuloa, joten perustin valomainosalan yrityksen. Olin yrittäjänä 20 vuotta ja sinä aikana ei kyllä voinut ajatellakaan maalaamista, joten en ottanut pensseliä käteen tuona aikana.

 

 

Sitten koitti eläkepäivät vuonna 2007, sen jälkeen olen taas käynnistänyt uudelleen harrastukseni, näyttelyjä on ollut ryhmissä ja useampia yksityisnäyttelyjä. Olen kulkenut myös puutöissä Rovalan kansalaisopistossa ja siellä on syntynyt viime vuosina useita reliefejä.

 

Matti Vierimaan luontoaiheinen maalaus.