Kemin keilahallilla kilpaillaan ensi viikonloppuna senioreiden SM-mitaleista.

1.04.2019 | 16:29 | 0

Kemissä keilataan senioreiden SM-kisat

 

Juttu ja kuva Tapani Juusola

Kemi

 

Kemissä keilataan tulevana viikonloppuna senioreiden SM-finaalit. Karsintaerien kautta SM-finaaleihin selvisi lopulta 24 miestä ja kahdeksan naista. Kemi-Tornio -alueelta loppuhuipennukseen selvisivät Mika Söyrinki ja Mauri Aapajärvi.

 

SM-karsintoja Kemissä on käyty jo helmikuun lopusta lähtien, ja karsinnat päättyivät viime sunnuntaina. Yrittäjiä finaaleihin oli yli 350, joten karsinta oli kova.

– En muista että näin kovatasoisia senioreiden SM-finaaleja olisi ollut ikinä missään mitä nyt Kemissä. Mukana on entisiä yleisen sarjan maailmanmestareita ja suomenmestareita, kisojen järjestäjän eli Kemin Keilailuliiton puheenjohtaja Jorma Hipsi toteaa.

 

Keminmaan Keilaajia edustava Mika Söyrinki oli karsintojen 17:s ja Keilailuseura Jättömiehiä eli JäMiä edustava Mauri Aapajärvi viimeinen finaaleihin päässyt eli 24:s.

– Tosi hyvin piti mennä jotta pääsi finaaliin. SM-finaaleihin pystyi yrittämään vain yhden kerran. Kahdeksan sarjaa ja kolmen tunnin kisa oli rutistus jossa oltiin koko ajan tekemisen ytimessä, Hipsi muistuttaa.

 

Kemissä senioreiden SM-karsintojen kovimmat tulokset tekivät entiset maajoukkuemiehet Antti-Pekka Lax, Kai Virtanen ja Mika Luoto jotka kaikki keilasivat yli 1900 pistettä.

 

Senioreiden SM-kisa on samalla myös Finnish Masters -osakilpailu josta saa ranking-pisteitä. Niiden perusteella valitaan Suomen maajoukkue syksyn senioreiden MM-kisoihin Las Vegasiin.

 

Kemissä ei ole koskaan aikaisemmin keilattu SM-tason kisoja. Torniossa senioreiden SM-mitaleista keilattiin vuonna 2013. Silloin Jorma Hipsi saavutti SM-pronssia.

– Kaksi vuotta sitten Kemin keilahalli päivitettiin nykyaikaan, ja se edesauttoi SM-kisojen saamista tänne. Nyt hallin kaikki vehkeet ovat viimeisen päälle, Hipsi iloitsee.

– Kemissä kilpakeilailu on piristynyt huomattavasti. Keilailijoita on tullut lisää, ja myös nuoria, joka on positiivinen signaali. Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen, Hipsi jatkaa.

 

Ilman mitalia Kemi-Tornio -alue ei jää tänäkään vuonna, sillä joukkueiden SM-mitalit ja parikilpailu ratkaistiin SM-karsintaerien yhteydessä.

Naisten puolella senioreiden SM-joukkuepronssia Tornioon toi Saagat eli Kaisu Vähä, Satu Turunen, Minna Sieppi ja Päivi Uusinarkaus. Parikilpailussa SM-pronssia ottivat puolestaan Sieppi ja Uusinarkaus.

 

 

Sieppi oli lähellä selviytyä myös henkilökohtaisessa kisassa SM-finaaleihin, sillä hän oli karsinnan kymmenes. Naisista parhaiten, yli 1700 pistettä, keilasi Helsingin Reija Lundén.

 

Senioreiden SM-finaalit pelataan Kemin keilahallilla 6.-7. päivä huhtikuuta siten että lauantaina paremmuuden ratkovat naiset ja sunnuntaina miehet. Kumpanakin päivänä kisat alkavat kello 11.

– Tämä on ollut iso rypistys. Näitä kisoja on suunniteltu ja tehty kaksi vuotta, ja kaikki on mennyt tähän asti hyvin. Isot kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille järjestelyihin osallistuneille, Hipsi huokaisee.