Karita Tykka oli mukana Meri-Lapin Ruokamessuilla myos vuonna 2015.

16.08.2017 | 07:38 | 0

Kokonaisvaltainen hyvinvointi teemana Meri-Lapin Ruokamessuilla

 

Juttu

MATTI KOSKENRANTA

Kuva

KARI HEIKKILÄ

Keminmaa

 

Meri-Lapin Ruokamessut järjestetään 13. kerran Keminmaassa Pohjanrannan tilalla 18.-19.8. Teemana on nyt kokonaisvaltainen hyvinvointi. Vierasesiintyjinä ovat Karita Tykkä ja Christer Sundqvist. Lauantaina Pohjanrannassa pidetään myös Keminmaa-päivät.

 

 

Tapahtuma kokoaa ruokateemalla yhteen alueen raaka-aineet, jalosteet, tuottajat sekä yritykset. Messupäivillä esitellään, myydään ja nautitaan ruoasta monessa muodossa. Ruokamessujen tavoite on tehdä lähiruokaa ja lähiruoan tuottajia tunnetuiksi.

 

 

Karita Tykkä luennoi aiheesta ”Energisen elämän salat”. Tykkä on malli, juontaja, korusuunnittelija ja henkinen valmentaja.

 

Christer Sundqvistin luento ”Vanhassa vara parempi” käsittelee ruokakulttuurin muutosta vuosien saatossa. Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen kirjailija, Suomen suosituin terveysbloggaaja ja monelle tuttu turpaduunari. Turpaduunari on kuvaa Sundqvistia aidoimmillaan eli esiintymislavalla toteuttamassa terveysviestintää huumorin pilke silmäkulmassa.

 

 

Messuilla on tarjolla lähiruokaa noutopöydästä. Pohjanrannan päärakennuksessa tarjottavan lounaan hinta on 15 euroa ja alle 12-vuotiailta 8 euroa. Myös messukahvio palvelee.

 

Messuilta löytyy myös Lappian leivostyöpaja. Lapsille on järjestetty puuhaa piha-alueella, muun muassa pomppulinna. Tervolahovin vesiaktiviteetteja löytyy joen rannassa säävarauksella.

 

Messukävijöille ilmainen Manu ja minä 2.0 -teatteriesitys on perjantaina klo 17 tanssikeskuksen yläkerrassa.

 

Keminmaa-päivät järjestetään lauantaina klo 10-16 tanssikeskuksen yläkerrassa ja piha-alueella.

 

Ruokamessut ovat avoinna perjantain klo 11-18 ja lauantaina 10-16. Lauantaina klo 21 alkavia messutansseja tahdittaa Susanna Heikki & Voimaorkesteri.