Lapin ammattikorkeakoulun vararehtori Reijo Tolppi, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja koulutuskuntayhtymä Lappian johtaja, rehtori Virpi Lilja allekirjoittivat torstaina kumppanuussopimuksen.

3.01.2018 | 12:21 | 0

Kumppanuussopimuksen kautta kohti tiiviimpää yhteistyötä

 

 

Tornion kaupunki, Ammattiopisto Lappia ja Lapin ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään. Yhteistyötahot allekirjoittivat torstaina 21. joulukuuta kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on yhteistyön avulla vahvistaa Tornion vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta asumisen, opiskelun, työllisyyden, yrittäjyyden ja matkailun saralla.

Yhteistyön painopistealueita ovat uusien investointien ja työmahdollisuuksien lisääminen sekä elinkeinoelämää palvelevien innovaatioiden ja kehittämisympäristöjen, matkailuelinkeinon, koulutusyhteistyön ja työelämäpalvelujen kehittäminen.

 

‒ Tiivistämällä yhteistyötä saamme aikaan enemmän ja parempia tuloksia, jotka palvelevat kaikkia osapuolia, Tornion kaupungin kehitysjohtaja Sampo Kangastalo perustelee.

Esimerkiksi asiantuntijayhteistyötä tehdään jatkossa entistä tiiviimmin. Yhteistyötä tiivistetään muun muassa erilaisten opinnäytetöiden, työharjoittelujaksojen, tutkimusten ja hankkeiden sekä tapahtumien järjestämisen osalta. Merkittävässä roolissa on myös matkailu, jossa mahdollisia yhteistyöalueita ovat esimerkiksi räätälöidyt koulutusohjelmat ja -tilaisuudet ja palveluosaamisen kehittäminen sekä Tornion matkailun kasvuohjelman valmistelu.

 

Kaupungin ja sen opiskelupaikkojen vetovoimaisuuden säilyttäminen on tärkeää kaikille yhteistyökumppaneille. Kaupungin näkökulmasta on tärkeää esimerkiksi säilyä houkuttelevana opiskelukaupunkina. Tarjolla on oltava muun muassa kouluttautumisvaihtoehtoja ja työharjoittelupaikkoja.

‒ Haluamme myös saada opiskelijat mukaan kaupungin kehittämiseen, kaupunginjohtaja Timo Nousiainen perustelee.

 

Oppilaitokset puolestaan kamppailevat oman vetovoimaisuutensa säilyttämiseksi samalla, kun ikäluokat koko ajan pienenevät. Ammattikorkeakoulun näkökulmasta Tornio on hyvä paikka, josta tulee paljon opiskelijoita.

‒ Kumppanuussopimuksella haetaan sitä, että Tornion toimipaikka saadaan pidettyä elinvoimaisena, vararehtori Reijo Tolppi Lapin ammattikorkeakoulusta kertoo.

Myös Lappian rooli vahvan elinvoimaisuuden rakentamisessa on tunnistettu. Se tulee esiin esimerkiksi ammattiopiston tuoreessa strategiassa.

 

Kullakin taholla on jo entuudestaan kahdenvälisiä yhteistyö- ja kumppanuussopimuksia. Nyt yhteistyö kuitenkin viedään uudelle tasolle kolmikantasopimuksella.

‒ Kumppanuussopimus on ensimmäinen laatuaan ja askel pidemmälle yhteistyössä, Kemi-Tornion koulutuskuntayhtymä Lappian johtaja, rehtori Virpi Lilja toteaa.