Kuvassa Minna Junttilan, Mari Verrosen, Annikki Hastin, Sirpa Kontiokosken ja Eija Lassilan työt.

17.01.2018 | 04:16 | 0

Kuvataideseuran vuosinäyttely Haaparannan kirjastossa

 

 

Juttu Marja-Leena Hyvärinen

Kuva Elina Temmes

 

 

Haaparanta

 

Tornion Kuvataideseuran vuosinäyttely järjestetään ensimmäisen kerran Haaparannan kirjaston galleriassa.

Näyttelyitä on toki järjestetty aikaisemminkin samassa paikassa, mutta vuosinäyttelynä tämä on ensimmäinen. Yksi syy löytyy Tornion kaupungintalon pienentyneestä näyttelytilasta, jonne aktiivisen kuvataideseuran tuotoksia ei pysty edustavasti ripustamaan.

 

Vuosinäyttely on yleensä teemaltaan vapaa. Kaikki jäseniksi ilmoittautuneet voivat tuoda 1-3 teosta ehdolle näyttelyyn. Niinpä esillä olevista teoksista välittyy seuran ajanmukainen taso ja aktiivisuus. Tänä vuonna töitä oli tarjolla runsaasti. 27 taiteilijalta valittiin yhteensä 58 teosta näyttelyyn. Näyttely houkutteli ilahduttavan monta uutta jäsentä esittelemään taitojaan vanhojen konkareiden lisäksi. Tällä hetkellä kuvataideseuran jäsenmäärä on noin 100, joista yli kolmasosa toi näyttelyyn töitänsä. Se kertoo jotakin seuran aktiivisuudesta.

 

Vuosinäyttelyn anti katsojalle on värin juhlaa. Kun astuu sisään galleriaan, voi vapautua kaamoksen apatiasta. Lähempi tutustuminen teoksiin avaa monitaiteellisia, persoonallisia ja kantaaottavia esityksiä ja aiheita. Maalaustaiteen tuotokset (pastelli-, akvarelli-, öljy- ja akryylityöt) ovat luonnollisesti se näkyvin ja hallitsevin asia, mutta pienet ja suuremmat veistokset, valokuvat ja taidegrafiikan vedokset sisältävät mielenkiintoisia viestejä lähempää katsottuna.

Näyttely on esillä galleriassa 2.2. saakka.

 

Näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Sirpa Kontiokoski ent. Ravantti, Kerttu Hurtig, Kari Vaara, Asko Ilmari Heinonen, Elina Temmes, Raili Rautio, Kersti Palonen, Kaisa-Leena Väänänen, Eeva-Maria Korhonen-Jokinen, Minna Junttila, Mari Verronen, Annikki Hast, Eija Lassila, Raija Paakkolanvaara, Anita Myllykoski, Lisbeth Kadenius, Raija Juopperi, Piiakka Pirjo Österholm, Seija Satokangas, Salme Rautio, Leena Palo, Marjaana Pakisjärvi, Marja-Leena Hyvärinen, Paavo Rautio, Leena Ramstedt, Sari Raikaslehto ja Sinikka Lappeteläinen.