Meilla on myos monta aktiviteettia, jossa harrastetaan ryhmassa. Se on selkea ero muihin, Jaakko Tossavainen kertoo.

30.06.2016 | 03:12 | 0

Lapparin ovet avautuvat perjantaina

 

Iso rakennusurakka loppusuoralla

 
TORNIO

 

 

Lapin Kullan teollisuusrakennus Torniossa on muuttunut kuudessa kuukaudessa Elämystehdas Lappariksi. Rakennusprojekti on ollut mittava ja työllistänyt kiivaimmassa vaiheessa 70 ihmistä. Esimerkiksi YH-Rakennuksella on kiinteistössä ollut enimmillään töissä 20 henkeä samoin kuin Duudsonit aktiviteettipuistoa rakentaneella Arctic Playground Solutions Oy:llä. Yleisö pääsee aktiviteettipuistoon rajoitetusti perjantaina 1.7.

 

 

Playgroundilla on olemassa ydinrakennusporukka, mutta mukana on myös paikallisia ammattialisia.
– Meillä on täällä töissä laaja kirjo erilaisia kirvesmiehiä, perinteisiä puuntyöstäjiä, metallimiehiä ja muovierikoisosaajia, yrityksen toinen omistaja Jaakko Tossavainen kertoo. Hänen yhtiökumppaninsa on Tuomas Kuoksa.

 

 

Uusia aktiviteetteja on Duudsonit Activity Parkiin tehty nopeaan tahtiin.
– Olemme antaneet meidän taitaville kirvesmiehille myös vapaita käsiä. Rakentajillekin on mielekästä, kun pääsee toteuttamaan itseään. On tullut loistavan näköisiä kokonaisuuksia.
– Ja rakentajilta tulevat aina viimeiset yksityiskohdat. On mahtavaa, kun pystyy suunnittelemaan sellaisia asioita, että työmiehet eivät sano, ettei tuota pysty rakentamaan. He ovat enemmänkin fiiliksissä siitä, että nyt tehdään taas jotain erikoista.
– Aina pyritään löytämään uusia materiaaleja ja kokeillaan uusia juttuja. Toivottavasti se näkyy niin käyttäjäystävällisyytenä kuin silmän ruokana.
– Kaikenlainen erikoisrakentaminen on meidän itse suunnittelemia. Vastaavia ei löydy mistään, Tossavainen korostaa.
Hänen mukaansa aktiviteettipuiston rakentamisessa pitää olla erittäin luova.
– Maailmalla on puistoja paljon, mutta me emme halua kopioida.

 

 

 

– Teemme unelmapaikkaa puuhata, hyppiä, pomppia, telmiä ja kiipeillä. Ja täällä on sellaisiakin paikkoja, joissa ammattilaiset pystyvät treenaamaan ja kehittämään omien lajiensa liikeratoja ja koordinaatioita.
Muutamia aktiviteetteja on suunnattu selkeästi vanhemmille. Esimerkistä käy metsästyssimulaattori, joka on ehkä Suomen paras.
– Meillä on myös monta aktiviteettia, jossa harrastetaan ryhmässä. Se on selkeä ero muihin. Yhdessä tekeminen kaipaa lisää buustia nuorison keskuudessa. Ja niin löytyy kavereitakin.
Aktiviteettipuiston rakentaminen alkoi maaliskuun alussa ja nyt viimeistellään paikkoja.

 

 

– Tällainen puisto ei ole koskaan valmis. Olemme rakentaneet tänne uusia konsepteja ja niiden pelillisyyden kehittämistä jatkuu. Seuraamme asiakkaiden käyttäytymistä ja mietimme, mitä voisi olla lisää, Tossavainen sanoo.
Yleisö pääsee aktiviteettipuistoon perjantaina 1.7. rajoitetusti ja hyvityksenä saa ravintolasta rannekkeella alennusta. Kahvila toimii heti ja ruokaravintola aukeaa maanataina.

 

 

 

YH-Rakennus Oy tuli Lappariin joulukuun puolivälissä tekemään väliseiniä, jotka ovat korkeimmissa kohdissa 7-8 metriä. Yritys on kuitenkin tehnyt paljon muutakin, muun muassa seinien pinnoituksia, kattojen panelointeja, saunoja, savunpoistolaatikoita katolle, vanhojen seinien koolauksia, eristyksiä ja levytyksiä, krossilattioita, hätäpoistumisteitä ja alas laskettuja kattoja.

 

 

Maalari Linda Mastokankaalle on riittänyt tekemistä lähes koko ajan.
YH-Rakennus on viime vuonna perustettu torniolainen yritys.
– Meidän toiminnan liikkeelle lähdölle tämä hanke on ollut iso asia, yrityksen toinen omistaja Timo Heiskanen huomauttaa.
Parhaimmillaan YH-Rakennuksella on Lapparissa ollut töissä 20 henkeä.
Lapparin rakennuttamisesta vastaa kiinteistön omistava Arctic Property Oy, jonka omistaa torniolainen Maansiirto Mykkälä.

 

 

 

MATTI KOSKENRANTA

 

 

 

Jyrki Lehto (vas.) on viimeistelemassa toimistotiloja. Timo Heiskasen (oik.) mukaan YH-Rakennuksella on Lapparissa ollut parhaimmillaan toissa 20 henkea.

Jyrki Lehto (vas.) on viimeistelemassa toimistotiloja. Timo Heiskasen (oik.) mukaan YH-Rakennuksella on Lapparissa ollut parhaimmillaan toissa 20 henkea.

Lumipallosota-alue odottaa pelaajia.

Lumipallosota-alue odottaa pelaajia.