Lentis-88:n C-tyttöjen sijoitus SM-lopputurnauksessa oli 12:s.

10.04.2019 | 06:41 | 0

Lentis-88:n C-tytöt päätti kauden SM-lopputurnaukseen

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Lentis-88

 

Tornio

 

Tornion Lentis-88:n C-tyttöjen sijoitus viime viikonlopun SM-lopputurnauksessa oli 12:s. Tällä kaudella ikäluokassa oli mukana yli 100 joukkuetta, ja Kuortaneen lopputurnaukseen selviytyi 16 parasta. Tämä oli vasta toinen kerta koko 2000-luvulla kun torniolaisjoukkue selviytyi junioreiden SM-finaaleihin.

Kuortaneella Lentis-88 onnistui voittamaan vain yhden ottelun, mutta kokonaisuudessaan kausi oli onnistunut.

– 12:s sija oli meidän tason mukainen tulos. Kärkijoukkueille emme pärjänneet. SM-välieräturnauksessa onnistuimme tosi hyvin, ja pudotimme kovia joukkueita, Lentis-88:n C-tyttöjen valmentaja Tuomas Postila kertoi.

Välieräturnauksessa torniolaiset voittivat Haukiputaan Heiton 2-1 ja Mikkelin Passarit 2-0. Kurikalle tuli niukka 1-2 -tappio.

 

 

– Yli 100 joukkuetta oli alun alkaen mukana, ja poolisysteemissä ei ole aluekohtaisia paikkoja jaossa. SM-lopputurnaus oli kovatasoinen, Postila painotti.

 

 

Lentiksen C-tyttöjen rinki on tosi pieni. SM-lopputurnauksessa joukkueella ei ollut yhtään vaihtopelaajaa.

Lisäksi C-tytöt ovat pelanneet tällä kaudella myös B-tyttöjen sarjaa. Omassa ikäluokassa kausi päättyi SM-lopputurnaukseen, mutta B-tytöissä pelit vielä jatkuvat.

– C-tytöille nämä olivat kauden viimeiset pelit, mutta B-tytöillä on vielä viikon päästä sijoitusottelut ja se on suurin piirtein tämä sama porukka. Olemme pelanneet kummassakin ikäluokassa jotta olemme saaneet enemmän pelejä, Postila totesi.

– Tälle kaudelle on tullut matkustettua 8000-9000 kilometriä kun olemme käyneet pelaamassa Saloa, Imatraa ja Kuopiota myöten, hän jatkoi.

 

 

 

Lentiksellä oli tällä kaudella joukkueet C- ja B-tyttöjen lisäksi E-tytöissä. E-tytöt sijoittuivat Kempeleellä Tiikeri-sarjan lopputurnauksessa neljänneksi.

– Tytöissä riittää meillä porukkaa. Kohta vetäjistä on pula. Niitä pitäisi saada enemmän, niin tulee pelaajiakin. Myös salivuoroja on vähän, Postila mietiskelee.

 

 

Torniossa lentopalloilu on viime vuosina kärsinyt verenvähyyttä. Takavuosina Lentiksellä oli muun muassa edustusjoukkueet sekä miehissä että naisissa.

– On koko Suomea koskeva fakta että lentopalloilussa Tornion kokoisen kaupungit ovat niitä jotka kasvattavat pelaajia suurempien paikkakuntien joukkueille, Postila muistuttaa.

– Pienempien paikkakuntien pelaajat loppuvat lukioiässä. Meiltä jo yläasteikäisiä tyttöjä kosiskellaan pelaamaan Kuortaneelle. Aika nuorena revitään, ja viimeistään lukiossa pelaajat lähtevät tältä alueelta urheilulukioihin, Postila harmittelee.

 

Lentis-88 C-tytöt: 1 Ella Vanhapiha (libero), 4 Pinja Kokko, 8 Jenna Tallgren, 10 Mira Heiskanen, 21 Emilia Aleksandra Jaakkola, 23 Anni Pohjanen, 26 Kerttu Kannala, 28 Moona Tarkiainen (kapteeni). Valmentaja: Tuomas Postila.