Emil Lindholm ajoi uransa ensimmäiseen SM-rallin voittoon Rovaniemellä yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa. (Kuva: Taneli Niinimäki/AKK).

29.01.2019 | 07:29 | 0

Lindholm voitti Arctic Lapland Rallyn – Bottas viidenneksi nopein

 

Ralli SM -sarjan avausosakilpailu, Rovaniemen Arctic Lapland Rally on päättynyt 22-vuotiaan helsinkiläiskuljettajan Emil Lindholmin voittoon. Volkswagen Polo GTI R5 -ralliautoa ohjastanut Lindholm oli yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa lopulta ylivoimainen ja otti voiton 49,2 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Teemu Asunmaahan. Kolmas oli Juha Salo, joka jäi kärjestä 59,6 sekuntia. F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen rallidebyytti sujui hienosti ja se päättyi lopulta upeaan viidenteen sijaan yhdellä pohja-ajalla höystettynä.

 

 

Lindholm hallitsi rallia alusta loppuun, vaikka ohjaustehostimen häiriöt vaikeuttivat kilpailua lauantaina. Ykköstila merkitsi myös sitä, että Lindholm voitti nyt ensimmäistä kertaa urallaan SM-rallin.

– En odottanut, että näin hyvin menisi. On tämä kohtalaisen kovan työn takana. Paljon ollaan opeteltu nuottia ja säädetty autoa, ja se alkaa olemaan nyt aikalailla mieleinen. Ralli on niin monen tekijän summa, että jokaisen osa-alueen on osuttava kohdalleen, jos haluaa pärjätä. Isällä (Sebastian Lindholm) on täältä yksi voitto ja nyt myös minulla, joten nyt ollaan edes jossain hänen kanssaan samalla viivalla. Mitä enemmän kilsoja tulee, niin sitä paremmin tuo uusi auto istuu käteen, Lindholm myhäili tyytyväisenä rallin maalissa.

 

 

Valtteri Bottaksen Flying Finn – Tehtävä Tunturissa -haaste jätti paremmin F1-sarjasta tunnetulle kuljettajalle poltteen ajaa rallia tulevaisuudessakin.

– Tosi hieno kokemus kaiken kaikkiaan. Yksi tavoite oli päästä maaliin ja se täyttyi. Opittiin matkalla paljon ja vauhti kasvoi koko ajan. Luotto kasvoi koko ajan ajamiseen. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Lähettiin suht’ rauhassa ja kiristettiin sitten vauhtia aina, kun siltä tuntui. Pystyttiin välttämään isoimmat virheet, vaikka vähän olikin tilanteita. Hyvä fiilis jäi ja kiva oli saada se yksi pätkävoittokin siihen, Bottas sanoi.

– Timosta (kartturi Rautiainen) oli iso apu tässä ja opin häneltä todella paljon. Olen todella tyytyväinen meidän yhteistyöhön ja tähän projektiin. Viimeistään ensi vuonna ajamme seuraavan rallin täällä, Bottas kertoi.

 

 

Kausi alkoi myös muissa SM-luokissa

 

 

SM2-luokassa Esa Ruotsalainen aloitti kauden voitolla ja Ville Hautamäki oli toinen. Eroa kaksikon välillä oli yli kaksi minuuttia. Kolmanneksi tullut Ari-Pekka Koivisto jäi kärjestä yli 11 minuuttia.

SM3-luokassa Roni Kauppi voitti, Lauri Joona oli toinen ja Sami Pajari kolmas.

SM4-luokassa Sami Korvola oli ylivoimainen ja voitti Jani Seppälän yli 11 minuutilla.

Tiimimestaruustaistelussa kärkipaikan otti Printsport I (kuljettajina Emil Lindholm ja Juha Salo), toisen sijan GG Turbo Ford Junior Rally Team (Lauri Joona ja Sami Pajari) ja kolmannen sijan TGS Worldwide II (Teemu Asunmaa ja Pasi Lyytikäinen).