Harri Hiukka palasi täksi kaudeksi pelaamaan Bandyliigaa Tornioon.

14.11.2018 | 07:43 | 0

LRK luottaa Harri Hiukkaan

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

Tornio

 

LRK aloittaa viikonloppuna Bandyliigan kotiotteluilla. Lauantain avausottelussa vastassa on Porvoon Akilles ja sunnuntaina Helsingin IFK. Maalipyssy Harri Hiukka palasi juuri HIFK:sta täksi kaudeksi takaisin Tornioon.

 

LRK pelasi viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen kauden Bandyliigassa. Tulokseksi tuli viides sija. Täksi kaudeksi joukkue on muuttunut valmennusta myöten. Nyt joukkuetta valmentavat pelaajat Pekka Hiltunen, Antti Ekman ja Tuomas Mokko.

 

 

Harjoituskaudella LRK pelasi kolme ottelua Suomen cupissa ja harjoitusottelut Kalixia, Oulun Luistinseuraa ja Haaparannan SKT:ta vastaan.

– Harjoituskaudella on ollut vähän vaikeaa, mutta pitää olla kärsivällinen. Joukkue on vaihtunut aika paljon viime kaudesta, pelipaikkoja on nyt pyöritelty ja yritetty ajaa nuoria pelaajia sisään. Se ottaa oman aikansa, ja se pitää hyväksyä, mutta koko ajan on parannettu peliä, Pekka Hiltunen kertoo.

 

 

Harri Hiukka teki Suomen cupissa neljä maalia.

– Harriin on kovat odotukset. Hän on tasaisen varma maalintekijä, lyöntivoimainen kaveri ja loistava target-pelaaja. Tärkeä vahvistus, Hiltunen iloitsee.

Hiukka asuu ja työskentelee vielä Helsingissä, mutta tulee peliviikonloppuisin päivää ennen joukkueen mukaan jotta ehtii vetää treenit joukkueen kanssa.

– Harjoituskaudella hän on ollut todella aktiivinen, Hiltunen kiittelee.

 

 

Lappeenrannan Veiterä voitti viime kaudella Bandyliigan ja Suomen cupin häviämättä peliäkään. Tällä kaudella Veiterän haastaa Akilles, joka on LRK:n avausvastustaja.

– Akilles on vahvistunut reilusti ja on sarjan ennakkosuosikki Veiterän lisäksi. Ei auta kuitenkaan kumarrella Akilleksen rosteria, vaikka pitää olla realistinen ja tunnustaa että erittäin kova joukkue on vastassa, Hiltunen mietiskelee avauspeliä.

Akilleksen valmentajaksi on tullut Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Antti ”Paavi” Parviainen ja pelaajapuolella joukkue on vahvistunut muun muassa Rolf ”Nappe” Larssonilla.

 

 

Sunnuntaina LRK:n vastustajaksi saapuu Suomen cupin väliin jättänyt HIFK.

– HIFK on aika sama joukkue kuin viime kaudella, paitsi tietenkin Harri tuli meille. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, Hiltunen toteaa.

LRK ei ole täksi kaudeksi asettanut virallista tavoitetta.

– Runkosarjan aikana on löydettävä peli jotta olemme täydessä iskussa kun pudotuspelit alkavat. Potentiaalia joukkueessa on, ja tosi hyvää tekemistä. Nyt joukkueessa on myös mukava ikärakenne, tosi hyviä pelaajia on tulossa, Hiltunen painottaa.

 

 

LRK 2018-19

Maalivahdit: 1 Pasi Hiekkanen, 12 Saku Koivumaa, 44 Jari Pihlajamaa, 78 Kari Ponkala.

Kenttäpelaajat: 3 Toni Vanha, 4 Pekka Hiltunen, 5 Teemu Nevanperä, 8 Roope Ylimaula, 9 Joonas Hiltunen, 10 Jussi Hyry, 13 Jonne Juusola, 16 Tommi Nurkkala, 17 Mika Jussila, 19 Antti Ekman, 22 Mattias Snäll, 37 Harri Hiukka, 48 Igor Zolotarev, 80 Roope Hiekkanen, 81 Anssi Mokko, 88 Juho Kaaretkoski, 91 Tuomas Mokko (C).

Valmentajat:  Pekka Hiltunen, Antti Ekman ja Tuomas Mokko. Manageri: Kari Perkaus. Huoltajat: Jouni Kaaretkoski ja Marko Lahti. Joukkueenjohtaja: Pasi Hiltunen.