Happoradio on yksi Satama Open Airin 20 esiintyjästä.

3.08.2017 | 10:53 | 0

Luvassa kaikkien aikojen Satama Open Air

 

Juttu

MATTI KOSKENRANTA

Kemi

 

Viikonloppuna 4.­–5.8. kahdeksannen kerran järjestettävä Satama Open Air tuo komean kattauksen Suomen kärkiartisteja Kemin Ruutinrannalle. Teemana on täysi-ikäisten laadukas kesäfestari hyvän ja monipuolisen musiikin parissa. Luvassa onkin kaikkien aikojen Satama Open Air -festivaali. Meri-Lapin suurimman kesätapahtuman 20 artistin joukossa ovat ensimmäistä kertaa muun muassa Vesala, Chisu ja Michael Monroe.

 

 

Festivaaleilla nähdään myös Happoradio, Popeda, JVG, Arttu Wiskari, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen, Rähinä Special eli Uniikki, Brädi ja Spekti, Anna Puu, Aikakone, Antti Tuisku, Vilma Alina, Evelina, Irina, Bo Kaspers Orkester, Neljä Ruusua, Nikke Ankara ja Cat Cat.

– Haluamme, että esiintyjät vaihtuvat joka vuosi. Tämä on meille erittäin tärkeää. Tänäkin vuonna mukana on vain yksi sama artisti kuin viime vuonna, kertoo festivaalit järjestävän Eventworksin Markku Köngäs.

 

 

Suurin muutos ja parannus festariyleisön kannalta on artistien näkyvyys. Molemmat esiintymislavat ovat aiemman päälavan kokoisia eli alueelle on rakennettu kaksi samanlaista lavaa vierekkäin Hahtisaarenkadun varteen ja entisen Pohjolan Sanomien toimitalon eteen.

 

VIP-alue on sijoitettu Telia-lavan viereen. Uutuutena VIP-lipun hankkineilla on mahdollisuus ostaa buffet-ruokailun lisäksi myös paljon toivottu yöruokailu. Lauantain VIP-liput on myyty loppuun, mutta vielä keskiviikkona perjantain VIP-lippuja oli jäljellä.

 

Tänä vuonna ei festivaalilla nähdä pelkästään ysärimusiikille tarkoitettua esiintymislavaa, vaan ysäriteltta muuttuu kaikki musiikkilajit sisältäväksi bileteltaksi, jossa musiikki soi molempina päivinä aina pilkkuun saakka.

 

 

Huippusuosittu Vesala on yksi toivotuimpia Satama Open Airin artisteja. PMMP -yhtyeen toisena solistina tunnetuksi tullut Paula Vesala julkaisi nimeään kantavan sooloalbuminsa viime kesänä.

 

Chisu on Vesalan tavoin ollut yleisöpalautteen mukaan toivottu artisti. Vuonna 2008 alkaneella urallaan Chisu on palkittu yhdeksällä Emma-palkinnolla sekä Teosto-palkinnolla. Chisu on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kaikki neljä albuminsa itse.

 

Michael Monroe on yksi suomalaisen rockin legendaarisimpia hahmoja. Jo 1980-luvulla Hanoi Rocksin laulusolistina maailmalla menestystä niittäneen Monroen suosio ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä.

 

 

Happoradio on erittäin ajankohtainen yhtye, joka julkaisi jokin aika sitten jo seitsemännen studioalbuminsa Kauniin kääntöpiiri. Pete Parkkosen ura on puolestaan uudessa nousukiidossa hänen voitettuaan viime syksynä Tähdet, tähdet -kilpailun.

 

Samaa voi sanoa ikisuosikki Mikko Kuustosesta, jonka moni-ilmeisyys ja sympaattisuus tuli selväksi kaikille syksyllä Vain Elämää -tv-sarjan viidettä kautta katsoneille.

 

Satama Open Airissa ysärikategoriaa edustavat Bye Bye Baby -hitistään tunnettu CatCat -duo sekä muun muassa Odota -kappaleestaan tunnettu Aikakone.

 

 

Pop & rap-genrejä Satama Open Airiin edustavat Vain Elämää -ohjelmasta viimeistään kansan tietoisuuteen noussut Nikke Ankara, Suomen popkuningattareksi tituleerattu ja TOP-listojen kärkisijoilla pyörivä Eveliina ja vuoden Kesäkumibiisissäkin mukana oleva Vilma Alina.

 

Skandinavian arvostetuimpiin lukeutuvan ruotsalaisen yhtyeen Bo Kaspers Orkesterin musiikki on valloittavan leppoisa yhdistelmä rockia, poppia, soulia, jazzia ja latinalaisamerikkalaista tunnelmaa.

 

 

Perjantaina 4.8. lavalle nousevat Aikakone, Mikko Kuustonen, Pete Parkkonen, Antti Tuisku, Chisu, JVG, Arttu Wiskari ja Anna Puu.

 

Lauantaina 5.8. festivaalilla esiintyvät: Rähinä Special, Irina, Vesala, Michael Monroe, Cat Cat, Bo Kaspers Orkester, Happoradio, Neljä Ruusua, Popeda, Nikke Ankara, Eveliina ja Vilma Alina.

 

Bussikuljetukset on järjestetty Tornion ja Kemin välille.