Stina Bergman tietää, että ihmiset ovat yhä enemmän elämäntapavalistuneempia ja laatutietoisempia elintarvikehankinnoissa.

30.04.2019 | 10:42 | 0

Maku edellä Lahjan Paikkaan

 

Maaret Mattila juttu ja kuvat

 

Kemi

Monen mutkan kautta Kemiin asettunut turkulainen Stina Bergman kehuu pikkukaupunkia positiiviseksi ja kaikin puolin mukavien ihmisten kaupungiksi. Viime syksynä hän avasi myymälä Lahjan Paikan Valtakadulle.

-Olen viihtynyt hyvin Kemissä ja mielestäni kaupungissa on myönteinen meno tällä hetkellä, ihmiset ovat kiinnostuneita toisista, toisin kuin sisäänpäin kääntyneillä lounaissuomalaisilla.

 

 

Kauppa on otettu myös hyvin vastaan ja tämän päivän hengen mukaisesti monet, erityisruokavaliota noudattavien asiakkaiden lisäksi, ovat yhä enemmän innostuneita gluteenittomista, laktoosittomista tai vähälaktoosisista ja lisäaineettomista tuotteista.

-Pidän ruoka-aineissa ykkösasiana, että laatu ja maku on hyvä.

 

 

Bergman on huomannut, kuinka ensiarvoisen tärkeää on pitää erityistuotteet, kuten juuri gluteenittomat tuotteet täysin erillään peruselintarvikkeiden joukosta.

-Jotkut  voivat saada hyvinkin pienistä jauhopölyistä oireita ja peruselintarvikkeiden kuuluu olla täysin erillään gluteenittomista. Lahjan Paikassa on ainoastaan näitä erityistuotteita.

 

 

Bergmanilla on myös verkkokauppa, joka hakee pikkuhiljaa omaa väyläänsä Lahjan Paikassa. Hän kertoo mukavana sattumana eräästä espanjalaisesta, joka Kemissä käydessään kävi kaupassa ja osti pussikeittoa.

-Sain yllättäen sähköpostiin tilauksen Barcelonasta. Hän tilasi kymmenen keittopussia, kun oli täällä käydessään vieraillut kaupassa ja ostanut yhden ja mitä ilmeisimmin ihastunut tuotteeseen.

 

 

Lahjan Paikassa on myös paikallisten käsityöyrittäjien tuotteita myynnissä ja Bergman tarttuu tähän ja toivookin yhteydenottoja, jos käsityöyrittäjät haluaisivat saada laadukkaita tuotteitaan myyntiin.

Lähitulevaisuudessa Lahjan Paikasta on mahdollisuus saada myös tuoreleivonnaisia.

-Alkuun paikallisia pikkuleipiä, mutta mikä ettei myöhemmin laajentaakin valikoimaa.