VKV:n ja Suomen nuorten maajoukkueen pikajuoksija Mette Baas oli avaamassa Alatornion Pirkkojen yleisurheilukoulua.

30.05.2018 | 10:19 | 0

Mette Baas avasi Alatornion Pirkkojen yleisurheilukoulun

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Helena Laakso

Tornio

 

VKV:n ja Suomen nuorten maajoukkueen pikajuoksija Mette Baas oli avaamassa Alatornion Pirkkojen yleisurheilukoulua viime sunnuntaina Pohjan Stadionilla. Yleisurheilukoulun avajaisissa oli mukana kuutisenkymmentä lasta. Viime viikko oli Suomen Urheiluliiton yleisurheilun teemaviikko, jolla yleisurheilukausi potkaistiin käyntiin.

 

Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas, 17, on Kemi-Tornio -alueen lahjakkain pikajuoksija miesmuistiin. Syyskuussa 18 vuotta täyttä Baas taistelee jo nyt alle 20-vuotiaiden MM-kisapaikasta. Kisat järjestetään heinäkuussa Tampereella.

– 200 metriä on lempimatkani, mutta 400 metriä myös hyvä, ja raja voi mennä rikki vaikka kummallakin matkalla. Ja sitten olisi 4 x 400 metrin viesti myös, Baas mietiskeli AlPi:n yleisurheilukoulun avajaisissa.

Kemiläisen kausi alkaa tällä viikolla Limingassa jossa hän juoksee 100 metrin kisan.

– Juhannuksena juoksen sitten Saksassa, jossa voi tavoitella MM-rajojen rikkomista.

 

 

 

AlPi:n yleisurheilukoulussa Baas kertoi yleisurheilukoululaisille lajin haasteista, harjoittelusta ja siitä mitä kaikkea laji antaa.

– Yleisurheilussa pitää olla jo nuorena hyvällä tasolla, kuten Mette, jos aikoo menestyä, Alatornion Pirkkojen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Rauno Vaaraniemi mietiskeli.

AlPi:n yleisurheilukoulussa on mukana lapsia ja nuoria viidestä vuodesta ylöspäin

– Nyt tähän avaukseen tuli mukaan kuutisenkymmentä lasta, joka on hyvä määrä. Yleisurheilukoulu kestää elokuun loppuun, ja se järjestetään kerran viikossa maanantaisin Pohjan Stadionilla, Vaaraniemi kertoi.

– Yleisurheilukoulussa lähdetään leikkimisen kautta. On juoksua, hyppimistä ja heittämistä. Helpon kautta pitää aluksi mennä, hän jatkoi.

 

 

Yleisurheilukoulua vetävät AlPi:n omat nuoret yleisurheilijat.

– Alatornion Pirkoilla on yleisurheilussa tällä hetkellä 12-16 kilpaurheilijaa mikä on kohtuullinen

määrä. Meidän urheilijoiden pääkisat, Youth Athletics Games, järjestetään Espoossa viikkoa ennen juhannusta, Vaaraniemi totesi.

AlPi järjestää perinteiset omat yleisurheilukisansa, Rajakisat, 10. päivä kesäkuuta. Päivää ennen Torniossa juostaan RajaRun.

 

 

 

Kemi-Tornio -alueen vahvat yleisurheiluseurat AlPi ja VKV tekevät yhteistyötä myös tulevaisuudessa, sillä ne järjestävät vuonna 2020 Torniossa yleisurheilun nuorten SM-kisat.

– Vuodelle 2020 meille on myönnetty 19- ja 22-vuotiaiden SM-kisat, ja ne järjestämme täällä Pohjan Stadionilla. Kentän katselmus käydään jo tänä kesänä, ja kisojen järjestelytoimikunta on jo perustettu. Eli olemme hyvissä ajoin liikkeellä, Vaaraniemi iloitsi.