Colour Drama look on pirteän söpö grungetyyli.

31.03.2017 | 08:12 | 0

Moderneissa hiuksissa epätäydellisyys on uusi täydellisyys

 

 

Kaksi kertaa vuodessa Schwarzkopf Professionalin julkaisema hiusmuotikokoelma Essential Looks tarjoaa kuluttajille viimeisen muodin mukaiset hiustrendit. Inspiraatiota kokoelmiin haetaan muun muassa kuluttajatutkimuksista, kansainvälisistä muotinäytöksistä, stylisteilta sekä muotiennusteista.
Myös katumuoti ja sosiaalinen media vaikuttavat vahvasti trendien syntyyn.
Osa ideoista löytyy maailman päämuotiviikoilta New Yorkista, Pariisista, Milanosta ja Englannista. Myös Japanin katumuoti ja Manga-kultuuri toimivat informaation lähteenä. Samoin toimivat omana aikanaan alakulttuurien keskeisemmät henkilöt Andy Warhol ja The Factory.
-Saadut ideat tiivistetään aina kolmeksi näkyvimmäksi sesonkitrendiksi ja usein myös kolmeksi toisistaan poikkeavaksi tyylisuunnaksi.
-Mikään ei estä sekoittamasta eri tyylejä värien ja leikkausten avulla, Schwarzkopfin kouluttaja Kalle Rantanen kertoo.

 

Ensimmäinen Schwarzkopf Essential looks trendi Opulent on saanut innoituksen 1950-luvun sivistyneen sensuellista tyylistä.
-Trendi kuljettaa näyttävästi vanhan ajan glamouria nykypäivään. Opulent -tyyliä korostavat näyttävät kellohelmaiset mekot, kukkakuosit ja kukkasomisteet. Hiuksissa haetaan naisellista ja näyttävää filmitähti tyyliä.
-Kampausten pohjana ovat naiselliset kiharat ja isot laineet, Rantanen kertoo.
Kampausten viimeistely on nyt enemmän rouheaa kuin pikkusievää.
-Hiusten tulee olla luonnollisen kiiltävät, pehmeät ja rennot, Rantanen kertoo.
Kokonaisuus täydentyy renesanssin maalausten inspiroimilla puuterisen intensiivisillä, murretuilla värisävyillä.
Värit ovat harmoniassa keskenään, sillä kylmien sävyjen rinnalla elävyyttä tuovat lämpimät sävyt. Valot ja varjot nostavat esiin värien monimuotoisuuden.
-Kaikki tukee kaikkea, kouluttaja kiteyttää.

 

Toinen tyyli on Beat Icon, jonka ydin on hyvin tarkkaan leikkaukseen perustuva, minimalistinen ja graafinen ilme. Tämä look tekee kunniaa 1960-luvun ikoneille.
Tyyli vie ajatukset James Deanista Andy Warholiin ja Velvet Undergroundiin. Beat-ikonit pukeutuvat 1960-luvun innoittamiin puolisaappaisiin, nilkkapituisiin housuihin ja musta-valkoraitoihin.
Kokonaisuus ei tingi modernin urbaanista ja androgyynistä tyylistä.
-Hiusten suorat ja tarkat linjat, luonnollinen rakenne ja teräksen sileys ovat tämän tyylin tunnusmerkkejä, Rantanen kuvailee.
Kaikki blondisävyt sopivat Beat Iconiin.
Tummat juuret päivitetään tässä tyylissä 1990-luvulla suositusta ylikasvaneesta blondista eteenpäin.
Rauhallisilla ja luontevilla väreillä tasapainotetaan kokonaisuutta.
Hiusten kiilto on avainasemassa, jolloin myös leikkauksen tarkkuus näkyy hyvin. Nyt saa heittää vahat ja lakat nurkkaan.
-Viimeistelyllä saadaan aikaan sopiva särö, muuten niin täydelliseen leikkaukseen.
Pitkä otsatukka, vaivattoman yksinkertaiset ja elegantit hiukset ovat tämän tyylin ydin.

 

Kolmas tyyli on Colour Drama, joka on pirteän söpö grungetyyli.
-Vapaan käden työskentelyllä hiuksiin tehdään harkitusti rikotumpi rakenne, mutta selkeä muoto, Rantanen kuvailee.
Colour Dramassa käytetään myös rohkeita korostusvärejä. Uutuutena kirkas keltainen, jossa on sama intensiteetti kuin jo tällä kaudella nähdyissä sinisissä, vihreissä ja pinkeissä sävyissä.
-Tämä omaperäinen trendi perustuu yllättäviin yhdistelmiin ja sopii erityisesti niille, jotka haluavat erottua massasta ja uskaltavat olla omia itseään, iästä riippumatta, Kalle Rantanen kertoo.
Colour Dramassa rikotaan rohkeasti totuttu linja. Töyhtöjen, tupsujen ja somisteiden ansiosta lookissa on jopa sarjakuvamaista ilmettä.
-Tämä on räväkkä, hyväntuulen trendi ihmisille, jotka rakastavat näkyä ja erottua massasta, Kalle Rantanen kertoo.

 

 

Arja Pekkala-Matikainen