Suomi ei vieläkään kisoissa mukana ole. Suomi ei ole koskaan selviytynyt jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukseen, eikä myöskään EM-kisoihin.

12.06.2018 | 10:30 | 0

Oleg Eprintsev uskoo Ranskaan MM-kisoissa

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva FIFA

 

Torstaina Venäjällä alkavat jalkapallon MM-kisat täyttävät urheilumaailman seuraavan kuukauden ajan. Tornion Pallo -47:n urheilujohtaja Oleg Eprintsev viettää kisakuukauden paikanpäällä. Eprintsev veikkaa Ranskan vievän maailmanmestaruuden, mutta isäntämaa Venäjän mahdollisuuksiin hän ei usko.

 

Eprintsev on suunnitellut tätä kisamatkaa jo viimeiset neljä vuotta. Venäjä on hänen toinen kotimaansa, ja Moskovassa hänellä on myös toinen koti.

– Tarkoitus oli olla koko kuukausi Moskovassa, mutta paluuta on mahdollisuus muokata riippuen TP-47:n tilanteesta, Eprintsev huokailee ja viittaa TP-47:n edustusjoukkueeseen jonka alkukausi on ollut voitoton ja valmentajat ovat vaihtuneet.

– Puoli vuotta sitten ei olisi uskonut että olemme TP-47:n kanssa tässä tilanteessa, hän jatkaa.

Eprintseviä paikkaamaan TP-47:n edustusjoukkueeseen tulee Juha-Matti Berg, ja hän tulee muun muassa hoitamaan kaikki edustusjoukkueen käytännön asiat.

 

 

 

Mutta pallo pyörii eteenpäin, ja jalkapallon MM-kisat ovat ovella. Ne ovat maailman suurimmat urheilujuhlat kesäolympialaisten ohella.

– Hyvät kisat tulee, ja uskon että tunnelma on mahtava. Ottelupaikkakuntien välimatkat ovat kuitenkin liian pitkät, Venäjä on iso maa, Eprintsev muistuttaa.

– Kisojen alla on ollut paljon negatiivista, mutta uskon että ihmiset jotka pääsevät Venäjälle näkevät sen jälkeen asioita myös eri tavalla, Eprintsev jatkaa.

Moskovan lisäksi MM-kisojen pelipaikkakuntia ovat Pietari, Kazan, Samara, Jekaterinburg, Rostov, Saransk, Nizhni Novgorod, Sotshi, Kaliningrad ja Volgograd.

– Nyt ensimmäistä kertaa 25 vuoteen pääsen kesällä lomille kotimaahan Venäjälle. Minulla on Moskovan peleistä liput neljään peliin eli Saksa-Meksiko, Tanska-Ranska, Argentiina-Islanti ja Serbia-Brasilia, Eprintsev iloitsee.

 

 

 

Kisojen avausottelu Venäjä-Saudi-Arabia pelataan huomenna torstaina Moskovan Luzhniki stadionilla. MM-kisat huipentuvat Luzhnikilla 15. päivä heinäkuuta pelattavaan loppuotteluun.

– Henkilökohtaisesti uskon että Ranska voittaa maailmanmestaruuden, vaikka muita suosikkeja ovat tietenkin Saksa, Brasilia, Argentiina ja ehkä myös Belgia sekä Englantikin, Eprintsev mietiskelee.

– Ranskalla on ehkä eniten vaihtoehtoja eri pelipaikoille, mutta ongelma on että löytyykö kokoonpanoon lopullinen permanentti, hän jatkaa.

 

 

 

Venäjän mahdollisuuksiin Eprintsev ei usko.

– Venäjällä ei ole oikein mitään menestymismahdollisuuksia, vaikka heitä on ehkä vaikea voittaa kotikentällä. Mutta toisaalta heillä on kotiyleisön edessä myös kovat paineet.

Suomi ei vieläkään kisoissa mukana ole. Suomi ei ole koskaan selviytynyt jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukseen, eikä myöskään EM-kisoihin.

– Kun Suomella pelasi Litmanen, Hyypiä, Forssell, Tihinen, Tainio ja muut, niin silloin kisoihin pääsy oli pienestä kiinni. Mutta tuleeko sellaista kultaista sukupolvea enää?, Eprintsev sanoo.

Silti Eprintsev muistuttaa että nykyisen päävalmentajan Markku Kanervan alaisuudessa Suomi on pelannut hyvin.

– Pitää vain uskoa kisapaikkaan ja tehdä töitä. Suomella on mahdollisuus kaikkia vastaan, mutta Suomen pitäisi saada oma potentiaali aina irti ja ratkaisevissa peleissä sitä vielä vähän nostaa.