Santa lucia vuonna 1990. KUVA Leena Kultalahti.
Santa lucia vuonna 1990. KUVA Leena Kultalahti.

9.12.2019 | 07:23 | 0

Perse palaa –chiliolut tribuuttina Santa Lucialle

 

Tornion panimo lanseeraa Lucian päivänä 13.12. kemiläisbändi Santa Lucian kokoelmalevyn nimeä kantavan Perse palaa -chililagerin. 

Nuorten teinityttöjen perustama Santa Lucia toimi aktiivisesti 1980-90 -lukujen taitteessa herättäen huomiota räyhäkkäällä rock-asenteellaan ja osaavalla soitannollaan. Bändi tuli jälleen ajankohtaiseksi viime elokuussa, kun 30 vuoden tauon jälkeen Svart records julkaisi bändin kolmen vinyylin kokoelman, Santa Lucia: Perse palaa – Kaikki levytykset ja vähiten hävettävät demot. Julkaisu noteerattiin myös rapakon takana, kun rock-maailman raamattu Rolling Stone Magazine kirjoitti aiheesta ison jutun.

 

 

– Rekisteröin suurella ilolla Santa Lucian -julkaisun ja sen ympärillä käynnistyneen pöhinän. Ajattelin heti, että totta kai meidän täytyy panna kemiläisbändille tribuuttiolut. Olen itse samalta kylältä kuin bändiläiset, joten mukana on rutkasti kotiseutunostalgiaa, kertoo Tornion Panimon myyntipäällikkö Heikki Huhtamäki.

 

 

Panimo ei lähtenyt vain lyömään Santa Lucia -etikettiä jo olemassa olevaan olueensa, vaan toimitusjohtaja Kaj Kostiander halusi luoda jotain uutta yhdessä Santa Lucian jäsenten kanssa.

– Tornion Panimo on tullut tunnetuksi menestyksestään oluenpanon kuninkuuslajissa eli lagerin panemisessa. Keskustelimme bändin kanssa heidän toiveistaan. Heillä oli yksi vaihtoehto ylitse muiden ja se oli chili! Oluen nimi, Perse palaa, vie ajatukset luontevasti tulisen ruuan suuntaan. Melko hurjaahan se oli tömäyttää chiliä lageriin, mutta rohkea ja rajoja rikkova bändi ansaitsee rohkean ja rajoja rikkovan oluen, nauraa Kostiander.

 

 

Santa Lucia Perse Palaa chililager on 5,5 % vaalea suodattamaton täysmallaslager, jonka tuoksussa on aistittavissa jalapenojen mausteisuus. Maltaisen pehmeän lagerin jälkimaku on maltillisen chilinen ja mausteisen lämmittävä kuitenkaan olematta polttavan tulinen.

– Täydellinen bisse vaativaan makuun, joka kaipaa haastetta. Tää sopii niin pubitunnelmiin kuin kaveriporukan illanistujaisiinkin, Santa Lucian laulaja Mape Morottaja luonnehtii uutuusolutta.

 

 

Santa Lucian kokoelmasta ilmestyi juuri 2. painos, sillä ensimmäinen painos myytiin loppuun. Uutta painosta ja Perse palaa -chililageria juhlitaan yhdessä lanseerausbileissä Kemin Oluthuone Kukossa perjantaina 13.12. Klo 19 alkaen. Paikalla on Rokkineuvos Hiltusenhaastateltavana koko Santa Lucia -bändi. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy.