Meri-Lapin Ratsastajien Katariina Pajari ja Kevins menestyivät kesän kilpailuissa hyvin, mutta ennen Pohjois-Suomen mestaruuskisoja Kevins on jo myyty suuremmille kilpa-areenoille.

16.08.2017 | 07:49 | 0

Pohjois-Suomen mestaruuksista ratsastetaan Kaakamossa

 

Juttu:

TAPANI JUUSOLA

Kuva:

ROSITA MALINEN

Tornio

 

Meri-Lapin Ratsastajat järjestää kouluratsastuksen avoimet Pohjois-Suomen mestaruuskilpailut sunnuntaina Kaakamossa. Kisoihin on tulossa noin 90 ratsukkoa.

 

MeLaRa järjesti kesän suurimmat kilpailunsa heinäkuussa, jolloin yöttömän yön kouluratsastuskilpailuihin osallistui peräti 110 ratsukkoa.

 

Yöttömän yön kisat toivat lopulta seuralle ennätysosanoton. Kahden päivän aikana lähtöjä nähtiin 248. Ainoat voitot kisoista Meri-Lapin Ratsastajille toi Katariina Pajari hevosella Kevins.

 

Parivaljakko pärjäsi muutenkin hyvin läpi kesän, mutta nyt ennen Pohjois-Suomen mestaruuskisoja Kevins on jo myyty. Hevosen hyvät otteet veivät sen suuremmille kilpa-areenoille.

 

Jo ennen kesäkautta Noora Pajarin mestariponi Reitland’s Du nur Du B siirtyi Ypäjälle, ja Noora Pajari on nyt kokonaan siirtynyt ratsastamaan hevosilla junioriluokkaan. Poniratsastajana hän nousi Suomen maajoukkueeseen saakka.

 

 

Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa Meri-Lapin Ratsastajista vaativimpaan luokkaan osallistuu kokenut kilpailija Irene Mäkimartti tutulla hevosella, Lorendsolla. Ratsukko on pystynyt kansallisella A-tasolla sijoituksiin tänä kesänä.

 

Nuoret hevoset -luokassa MeLaRa:n edustajat ovat Sonja Pitkänen hevosella Line Dancer ja Mirelle Autio Honoras-ruunalla. Pitkänen ja Line Dancer ovat tehneet koko kesän kelvollisia 64-67% tuloksia.

 

MeLaRa:n nuoria ratsastajalupauksia ovat Mirelle Autio hevosella Ekvador ja Viivi Kontio Katariina Pajarin opetusponilla Tullypeg Sarah.

 

 

Kouluratsastuksen Pohjois-Suomen avoimet mestaruuskilpailut alkavat Meri-Lapin Hevospalvelun tallilla sunnuntaina 20.8. kello 10. Henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi kilpaillaan myös joukkuemestaruuksista.