Tämän lisäksi jaetaan, syksyllä ja keväällä, noin 1200 kg EU-ruokaa avustuksen piirissä oleville talouksille.

25.10.2017 | 09:52 | 0

Ruoka-apu uusjakoon Torniossa

 

Arjen Tuki ry ja Tornion Järjestöyhdistys ry jakavat yhteistyössä, torniolaisten kauppaliikkeiden ja leipomoiden ylijäämäruokaa, köyhyysrajalla eläville torniolaisille.

Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista ja pakkauksissa on voimassa parasta ennen tai viimeinen käyttöpäivä merkintä. Järjestötalon vapaaehtoiset tarkistavat jokaisen jaettavan ruokapakkauksen kunnon ja päiväyksen, ennen niiden jakelua. Tämän lisäksi jaetaan, syksyllä ja keväällä, noin 1200 kg EU-ruokaa avustuksen piirissä oleville talouksille. Ruoka-avun piiriin tulevien elintarvikkeiden määrä on vähentynyt viimeaikoina huomattavasti kauppojen tarkistettua tilausmääriään ja myymällä tuotteita edullisemmin ilta-aikaan.

 

 

Arjen Tuki ry:n hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 9.10.2017 ja päätökseksi tuli, että ruoka-apuun oikeutettavia kriteerejä kiristetään siten, että ruokakassin saa jatkossa vain, kaikkein heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevat taloudet, jotka elävät ns. köyhyysrajan tuntumassa. Lisäksi pyritään avustamaan akuutissa hädässä olevia ns. kerta-avustuksella.

 

Nykyisin ruoka-avun piirissä olevien hakemukset ovat voimassa lokakuun loppuun asti, jonka jälkeen tulee jättää uusi ruoka-apuhakemus. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja Arjen Tuen avustustyöryhmä valitsee uudet avustuskassien saajat asettamiensa avustuskriteerien mukaisesti. Avustustyöryhmä ei perustele kielteisiä päätöksiään. Uusittuja ruoka-apuhakemuksia saa Tornion Järjestötalolta.