Simon Kirin miehet ovat tällä kaudella nousseet voittoon useasti tiukoissa paikoissa. Ykköspesis on enää yhden voiton päässä.

4.09.2018 | 11:03 | 0

Simon Kiri voiton päässä noususta Ykköspesikseen

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

 

Simo

 

 

Simon Kirin miehet pelaavat elämänsä kautta. Kiri on nyt voiton päässä noususta Ykköspesikseen. Ratkaiseva ottelu Lahden Mailaveikkoja vastaan pelataan tulevana lauantaina Simossa.

 

Kiri hävisi ensimmäisen osaottelun Mailaveikoille kotonaan 0-1 (9-9, 6-9), mutta voitti viime sunnuntaina Lahdessa selvästi 2-0 (13-4, 5-2) ja siirsi ratkaisun noususta takaisin Simoon.

– Olimme Lahdessa jäätävän hyviä. Kotikentällä jännitys purkautui vähän väärällä tavalla, mutta toisessa ottelussa olimme varmempia ja virheet minimoitiin. Halusimme tarjota Simon loistavalle yleisölle vielä yhden pelin, Simon Kirin pelinjohtaja Janne Anttila painottaa.

 

 

Lauantaina voitto kotikentällä nostaisi Simon Kirin miesten edustusjoukkueen ensimmäistä kertaa seuran historiassa Ykköspesikseen.

– Tämä on pitkän työn tulos. Omat nuoret pelaajat ovat runkomiehiä, ja hankinnat ovat osuneet kohdalleen. Nyt meillä on oikein koottu joukkue ja henkisesti vahva porukka. Minulla on luottavainen mieli, Anttila iloitsee.

 

 

Simon Kirin naisten edustusjoukkue pelasi aikanaan parhaimmillaan Ykköspesiksessä, mutta miehet ovat korkeimmillaan olleet Suomensarjassa kuten tänäkin vuonna.

Tällä kaudella Kirin miehet voittivat Suomensarjan pohjoislohkon, kun välierissä kaatui Ylivieska ja ratkaisevassa finaalissa Sotkamo kotiutuskisan jälkeen.

 

 

Pudotuspeleissä yksi Kirin voiton avaimista on ollut kokenut Antti Vihtkari joka on pelannut 16 kautta Superpesiksessä ja voittanut muun muassa Suomen mestaruuden Oulun Lipon paidassa. Silti suurin osa Simon joukkueesta on seuran omia kasvatteja. Muun muassa lukkari Juuso Nousiainen oli suuri lupaus jo kaksi vuotta sitten kun seura palasi Suomensarjaan, ja nyt ”Superman” on lunastanut lopullisesti lupauksensa.

– Meillä on ollut tavoitteena että pystyisimme joka vuosi nostamaan 1-2 uutta junioria edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Nytkin meidän 16-18-vuotiaat edustusjoukkueen pelaajat ovat vasta puhkeamassa kukkaan, Anttila muistuttaa.

 

 

Myös Simon Kirin junioreilla on ollut hyvä pesäpallovuosi. Simossa pesäpallo on ehdoton ykköslaji, ja Kiri on koko Lapin läänin ykkösseura tässä Suomen kansallislajissa.

Simon Kirin ja Lahden Mailaveikkojen välinen ratkaiseva nousukarsintaottelu alkaa Simon pesäpalloareenalla lauantaina kello 14.

 

 

Simon Kiri

Miesten edustusjoukkue

Pelaajat: Juha Turska, Joonas Rajala (kapteeni), Juuso Nousiainen, Jarno Pelkonen, Eetu Raitio, Niko Mikkola, Kai Latvala, Eino Martimo, Jussi Kekonen, Jani Korhonen, Joona Nousiainen, Joonas Kekäläinen, Antti Vihtkari ja Jukka Vilmi.

Pelinjohtajat: Janne Anttila, Ville Väisänen ja Jarno Nousiainen.