Rivitanssin harrastajat pukeutuvat ruutupaitoihin, cowboy-tyylisesti bootseihin, farkkuihin ja stetson-hattuihin. Kuvassa ylärivissä Satu Karjalainen, Marjo Kumpumäki, Kirsi Ranta, Seppo Selmgren, Jape, Erkinmikko ja Antti Kumpumäki, alarivissä Sari Karhu, Arja Mielonen ja Piia Rautio.

9.10.2018 | 11:08 | 0

Stetson päähän, ruutupaita liehumaan ja bootseilla tahtia

 

Maaret Mattila juttu ja kuvat

 

Keminmaa

Line dance eli rivitanssi on country-musiikin säestyksellä rivissä tanssittavaa tanssia, joka on saanut vaikutteita Amerikan eurooppalaisten siirtolaisten kansantansseista.

Rivitanssi on syntynyt countrytanssista, mutta nykyään siihen on sekoittunut hyvin laajasti kaikkia eri tanssityylejä vakio- ja latinalaistansseista nykytanssiin ja street-tanssityyleihin.

Lajilla on Suomessa tuhansia harrastajia.

 

Meri-Lapin Country ry on yksi alan harrastajien yhdistys, jonka toiminta alkoi vuonna 2003, kun innokkaat country and western-diggarit perustivat lajille oman yhdistyksen vuotta aiemmin.

Sari Karhu on Meri-Lapin Country-yhdistyksen kantavia voimia. Hän kertoo, että yhdistys järjestää omia tapahtumia ja käy tanssitapahtumissa sekä toteuttaa alkeis- ja jatkokursseja. Hän toivottaa uudet kiinnostuneet mukaan.

Lue koko juttu keskiviikkona lehdestä/digitaalisesti.