Kuntoliikuntakeskus HyväFiiliksen yrittäjät Janita Juujärvi, Sanna Vanhapiha ja Krista Konttajärvi lahjoittivat yrityksen teemapäivän tuoton Arjen tuelle ja Marjo Muhonen kertoo, että HyväFiiliksen hieno rahallinen apu, joka on 500 euroa, annetaan lahjakortteina vähävaraisten lasten liikuntavälineitä varten.

11.01.2017 | 18:46 | 0

Tarvitseva saa matalan kynnyksen tukea elämään

 

TORNIO

Hyväntekeväisyysyhdistys Arjen tuki ry auttaa Meri-Lapin alueen vähävaraisia lapsiperheitä ja opiskelijoita nimensä mukaisesti ruoalla, kodintarvikkeilla ja vaatteilla, kyselyittä ja kontrollitta.
Yhdistyksen puheenjohtaja Marjo Muhonen selventää, että yhdistys on voittoa tavoittelematon ja kaikki avustukset sekä lahjoitukset annetaan suoraan eteenpäin.
Yhdistyksen toimitilana ja varastona on kerrostalokolmio Kivirannalla, osoitteessa Metsolantie 10 A 3, jonne voi viikonloppuisin toimittaa tavaraa. Suurin tarve on keittiötarvikkeilla ja liinavaatteilla.

 

 

 

-Hyväntekeväisyysvaraston toiminta perustuu yksityishenkilöiden lahjoittamiin kodin perustarvikkeisiin, joita niitä tarvitsevat voivat hakea ilmaiseksi. Varastoltamme löytyy muun muassa naisten, miesten ja lasten vaatteita, liinavaatteita, pyyhkeitä, verhoja, leluja, astioita, keittiötarvikkeita, koriste-esineitä ja kenkiä. Jokainen voi hakea tarvitsemansa.
Arjen tuki on saanut menneen syksyn aikana runsaasti tukea ja Muhonen haluaa kiittää kaikkia lahjoittajia. Esimerkkinä hän mainitsee niin sanottujen täsmäkohteiden olleen ja olevan erityisesti auttajien sydämessä.
Esimerkiksi torniolaista perhettä kohdannut tulipalo sai aikaan niin suuren auttamisen vyöryn, että saimme päivässä koottua kaiken tarpeellisen tälle perheelle.
Aktiivisia vapaaehtoistyöntekijöitä yhdistyksessä on mukana toiminnassa 10 – 20 henkilöä.

 

 

 

Arjen tuki ry:llä ja Tornion Järjestöyhdistyksellä on yhteinen ruoka-aputoiminta, joka alkoi tammikuussa 2014 ja on jatkunut katkeamatta kaikkina arkipäivinä. Ruoka-apukasseihin pakataan Tornion Sale-myymälöiden, Prisman, Lidlin ja Karkiaisen Leipomon lahjoittamaa ruokaa, joissa on päiväykset voimassa.
Perheen koon mukaan kassiin pakataan kolmen päivän aterioiden raaka-aineet. Tällä hetkellä ruoka-avun piirissä on sata taloutta, joissa on lapsia 200. Yhdistyksen avunsaajat ovat pääosin työttömiä perheitä. Muhonen sanoo puutteen ja hädän lisääntyneen viime aikoina.
-Kaikessa toiminnassamme näkyy, kuinka ihmisillä on yhä suurempi tarve tulla autetuksi. Kynnys hakea apua on onneksi madaltunut ja olemme pystyneet auttamaan niin monia. Vuoden alussa voimme luovuttaa lahjakortteja, joilla voi hankkia lapsille liikuntavälineitä, kuten esimerkiksi suksia ja luistimia. Tämän avun yksi lahjoittajista on kuntoliikuntakeskus HyväFiilis, joka tempaisi yhden päivän ja keräsi meille 500 euroa lahjoitettavaksi juuri liikuntavälineisiin.
Arjen tuki ry:n Facebook-ryhmässä tiedotetaan yhdistyksen toiminnasta ja varaston toimintaan liittyvistä asioista. Yli tuhannen jäsenen ryhmässä voi lahjoittaa tavaraa eteenpäin korvauksetta. Lisäksi ryhmän kautta voi etsiä itselleen tarpeellista tavaraa. Ryhmässä ei myydä eikä osteta tavaraa.

 

 

 

MAARET MATTILA