Tapio Vanhainen (vas.) ja Antti Haukipuro kättelemässä alkavan yhteistyön merkeissä, Kaksin Oy:n toimistolla Torniossa Saarenpäänkadulla.

18.10.2017 | 17:18 | 0

Torniolainen kotihoivayritys Kaksin Oy ja rovaniemeläinen Suvanto Care yhteistyöhön

 

Uutta täällä ja myös koko maassa

 

 

Juttu ja kuvat

Anitta Koivisto

Tornio

 

Kaksi lappilaista yritystä aloittavat yhteistyön, jonka avulla mahdollistetaan turvallinen kotona asuminen mahdollisimman pitkään.

-He hoitavat teknologian ja me hoivan, tiivistää Kaksin Oy:n toimitusjohtaja Tapio Vanhainen.

-Se tässä on uutta täällä ja myös koko maassa, että me pystytään tuomaan hoitajalle asukkaasta jatkuvaa 24/7 tilannetietoa, kertoo Suvanto Caren toimitusjohtaja Antti Haukipuro.

Kaikki havainnot ovat yksilöä kunnioittavia, koska turvajärjestelmä ei kuvaa, eikä kuuntele ketään.

Turvalaitteet ovat huomaamattomia ja helposti tarrakiinnityksellä asennettavia.

 

 

– On hienoa olla ensimmäisten joukossa viemässä eteenpäin tällaista palvelua, iloitsee Vanhainen Kaksin Oy:stä.  Kaksin Oy on perustettu vuonna 2014 Torniossa. Se tarjoaa Meri-Lapissa kotisairaanhoitoa, kotipalvelua, omaishoidontukea sekä henkilökohtaista apua kaikenikäisille aamusta iltaan viikon jokaisen päivänä.

Yrityksessä on seitsemän henkilöä.

-Me pystytään tuottamaan hoitajille ja tarvittaessa myös omaisille jatkuva tilannetieto kotoa. Tarvittaessa mukaan voidaan liittää myös kolmannen sektorin toimijoita, eli vapaaehtoistoimijoita, kertoo Haukipuro Suvannosta.

Suvanto on perustettu vuonna 2014 Rovaniemellä. Se tarjoaa turvaa kotona asumiseen ja henkilön mukana kulkevan turvapaikantimen avulla turvaa myös muualla liikkuessa.

Yrityksessä on kahdeksan henkilöä. Suvanto on Rovaniemellä kehitetty ja täysin suomalainen turvajärjestelmä, joka pystyy tuottamaan jatkuvaa tilannetietoa yksin asuvan kotoa.

 

 

Kaikki palvelut niin turva kuin hoivakin ja kellon ympäri (yöllinen palvelu tulee vartiointiliikkeeltä), tarjotaan asiakkaalle Kaksin Oy:n kautta.

Asiakkaan ei itse tarvitse tehdä mitään, laitteet tarkkailevat koko ajan, minkälaista liikettä on ykin asuvan kotona ja jos ulko-ovi avataan, se seuraa sitäkin. Jos liike lakkaa sisältä, laite hälyttää. Järjestelmä antaa reaaliajassa tietoa milloin vanhus nousee ylös, keittää kahvia, käyttää mikroa, milloin käydään jääkaapilla, wc:ssä, tai vaikka ulkona.

Jos arkirutiineissa on olennaista poikkeamaa, tai liike lakkaa, niin laite voi hälyttää hoitajalle.

 

 

-Asiakkaan mukana kulkeva turvapaikannin toimii niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin, vaikkapa Haaparannalla käytäessä. Turvapaikannin toimii siellä missä kännykkäkin toimii. Asiakas voidaan turvapaikantimen avulla tarvittaessa heti paikantaa kartalta. Lisäksi hoitaja voi soittaa milloin tahansa turvapaikantimen kaiutinpuhelimeen ja keskustella käyttäjän kanssa.

-Me tuodaan asukkaalle jatkuva turvallisuuden tunne, sillä hän voi halutessaan painaa nappia vaikka keskellä yötä, sanovat Vanhainen ja Haukipuro.

 

 

– Tämä on todella hyvä uusi kombinaatio kahden yrityksen välillä, että vanhus ja omaiset saavat turvan ja mielenrauhan, kun he tietävät, että siellä on aina hoivapalvelut takana, Tapio Vanhainen selventää.

-Kun voidaan tuottaa jatkuvaa aktiivisuustietoa kotoa hoitajalle, niin käytännössä poistettaan iso huoli hoitajalta ja omaiselta. Tämä on etäomaisillekin tärkeää tietoa, kun hänkin halutessaan voi seurata onko ikäihminen noussut normaalisti ylös sängystä, tai käynyt vaikka aamukahvilla.

 

 

Yhteystiedot

Kaksin Oy. www.kaksincare.fi ,  puh. 044 9786 900, info@suvantocare.fi

Suvanto Care, www.suvantocare.fi , puh. 040 6533 222, kaksincare@gmail.com