Tornion Pipolätkäturnaus järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa.

21.03.2019 | 12:51 | 0

Tornion Pipolätkä on ainutlaatuinen turnaus

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Markku Lukkariniemi

Tornio

 

Torniossa järjestetään lauantaina kaikkien aikojen toinen Pipolätkäturnaus. Kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma, sillä tiettävästi missään muualla ei ole pelattu jääkiekkoturnausta joenjäällä.

 

Tänäkin talvena Pipolätkäturnaukseen osallistuu 15 joukkuetta viime vuoden tapaan. Joukkueet pelaavat kolmessa eri lohkossa. Pelit alkavat Pikisaaren ja Lapparin välissä joenjäällä lauantaina kello 10 ja päättyvät noin kello 17.

– Tänä vuonna on satsattu jään tekemiseen, pidetty sitä puhtaana ja tällä viikolla jäädytetään vielä päälle ja tehdään kaukaloiden reunat. Turnaus on ainutlaatuinen, sillä missään muualla jääkiekkoturnausta ei pelata joen jäällä, Pipolätkäturnauksen isä Juha Silvander kertoo.

 

 

Turnauksessa yksi ottelu kestää 15 minuuttia. Yhdessä joukkueessa saa olla korkeintaan kahdeksan pelaajaa ja kentällä pelataan neljällä neljää vastaan pieniin maaleihin. Maalivahteja ei ole, eikä peleissä saa myöskään lämätä tai kohottaa.

– Turnauksessa on neljä eri kenttää sekä pieni luistelupaikka katsojille. Viime vuonna turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa ja olemme saaneet siitä positiivista palautetta, Silvander iloitsee.

 

 

Mukana turnauksessa on myös Tornion IHC:n edustusjoukkue. Virallisilla jatkoilla esiintyy The Meänland ja silloin jaetaan myös turnauksen palkinnot.

Tornion Pipolätkä on tarkoitettu ulkoilupäiväksi muutenkin, sillä alueella on myös pulkkamäki ja makkaranmyyntiä sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa boksi lumilautailutempuille.

– Tavoitteena on laajentaa tapahtumaa vieläkin monipuolisemmaksi. Ulkoilutapahtumaksi jossa on kaikille jotakin, Silvander mietiskelee.