Turkoosinsininen ToTa hävisi kauden ensimmäisen kotiottelunsa ylikiiminkiläiselle JuNsU:lle 1-3.

31.05.2019 | 04:39 | 0

ToTa taistelee Nelosessa yhdeksättä vuotta putkeen

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

Tornio

 

Tornion Tarmo pelaa helatorstaina kauden toisen kotiottelunsa jalkapallon Nelosessa. ToTa on sarjan kokeneimpia joukkueita. Tämä kausi on seuran yhdeksäs peräkkäinen Nelosen pohjoislohkossa.

Kausi ei ole kuitenkaan alkanut torniolaisilta ruusuisesti. Kaikissa neljässä ottelussa on tullut tappio, vaikkakin kolme peleistä on ollut vieraissa.

ToTa ei ensimmäisessä kotiottelussakaan pystynyt ottamaan pisteitä kun se hävisi ylikiiminkiläiselle JuNsU:lle 1-3 (0-0). Kotijoukkueen ainokaisen puski Tuomas Turunen.

– Peli oli meidän näennäistä hallintaa, mutta tehotonta. Ajattelin ennen kauden alkua että jos pelaamme menestyksekkäästi, niin nousukaan ei haittaisi yhtään mitään. Sijoitus kuuden joukkoon olisi kuitenkin ihan ok, ToTa:n valmentaja Jari Nitovuori mietiskelee.

 

 

ToTa on perinteinen seura sillä se on perustettu jo vuonna 1937. Viimeksi se pelasi Kolmosessa kaudella 2010. Viime kaudella ToTa aloitti ensimmäistä kertaa yhteistyön Tornion Pallo -47:n kanssa.

– TP-47:n kanssa meillä on nyt farmisopimus kuten viime kaudellakin. Tämä on tosiaan ensimmäinen kerta kun teemme yhteistyötä, ja se palvelee molempia seuroja, Nitovuori painottaa.

 

 

Farmisopimuksen myötä ToTa:lla on tällä kaudella paljon pelaajia käytettävissä.

– Pelaajatilanne on hyvä. Kemistäkin on tullut pelaajia, omia pelaajia on nyt 19 ja lisäksi TP:stä tulee pelaajia jotka eivät heidän edustusjoukkueessa saa niin paljoa peliaikaa, Nitovuori kertoo.

– Pelaajarinki on iso, mutta ongelma on että talvikaudella harjoittelu oli heikkoa. Tärkeintä on kuitenkin että pojat saavat pelata. Tavoitteena on että saamme hyviä pelejä, hän jatkaa.

 

 

ToTa:n tavoin sarjan neljällä tappiolla ovat aloittaneet Haukiputaan Pallon 2-joukkue ja rovaniemeläinen FC Santa Claus. 11 joukkueen sarjassa suosikkeja ovat Oulun alueen seurat.

– Oulun Tarmo on aika hyvä joukkue. Se luopui Kolmosen paikasta, vaikka olisi noussut toisena joukkueena Sodankylän Pallon lisäksi. Lisäksi OuRe, Tervarit/JuPa ja nousijajoukkue Ajax Sarkkiranta ovat kaikki hyviä, Nitovuori luettelee.

ToTa kohtaa helatorstaina kotonaan kaimaseuransa Oulun Tarmon. OuTa on päinvastoin kuin ToTa voittanut kauden kaikki neljä ensimmäistä otteluaan, ja on sarjassa tällä hetkellä toisena. Tarmojen välinen kohtaaminen alkaa Torniossa torstaina Länsirannan tekonurmella kello 14.