Aleksei Zhukov (toinen vas.) saa TP-47:n edustusjoukkueeseen valmentajapariksi täksi kaudeksi Juha Lamsijärven.

24.04.2018 | 11:34 | 0

TP-47 uusin opein uuteen kauteen

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

Tornion Pallo -47 uudisti tähän kauteen valmennustaan. Edustusjoukkuetta valmentaa nyt yhdessä Aleksei Zhukovin kanssa Juha Lamsijärvi, ja 2-joukkuetta Oleg Eprintsevin kanssa Jaakko Isteri.

Viime kaudella, 70-vuotisjuhlavuonna, TP-47:n tavoitteena oli nousta Ykköseen, mutta siinä epäonnistuttiin. Tähän kauteen lähdetään maltillisesti, mutta joukkue on Kakkosen pohjoislohkoon hyvä. Viime kauden kuudes sija tullee parantumaan.

– Viime kaudella tuli vain kaksi vierasvoittoa, joten se tilasto pitää saada paremmaksi. SJK:n 2-joukkue on varmasti sarjan paras joukkue, joten parempi kohdata heidät heti alkuun jolloin yllätysmahdollisuus on olemassa, Juha Lamsijärvi painottaa.

 

 

TP tosiaan avaa tulevana lauantaina sarjan liigajoukkue SJK:n reservien vieraana Seinäjoella. Ensimmäisen kotiottelunsa TP pelaa 5.5. jolloin vieraaksi tulee sarjanousija Oulun Luistinseura. Ottelu pelataan joko Kemissä Karihaaran tekonurmella tai Haaparannan tekonurmella kenttäolosuhteista riippuen. Varsinaiselle kotikentälleen Pohjan Stadionille joukkue pääsee kesäkuussa.

SJK/2 ja oululainen Hercules ovat ilmoittaneet tavoitteeksi sarjanousun ja lisäksi Kokkolan GBK tullee olemaan vahva. GBK:n tavoin perinteinen kova Kakkosen joukkue on myös Vaasan IFK. Mielenkiintoisesti Kakkosen pohjoislohkossa on tällä kaudella myös kaksi tamperelaisjoukkuetta, Suomen mestareita molemmat, eli Tampereen Palloveikot ja Tampere United.

 

 

Harjoituskauden otteluissa TP-47 oli alussa aika hukassa, ja omassa päässä soi liian useasti. Kolme viimeistä harjoitusottelua sujui kuitenkin erinomaisesti.

– Harjoittelukaudella haasteita on ollut koko ajan muun muassa pelaajamäärän kanssa, mutta nyt joukkue on kasassa, Lamsijärvi sanoo.

– Nyt on erilainen tilanne kuin viime vuonna jolloin joukkue oli hyvissä ajoin valmis. Nyt joukkue on rakennusvaiheessa, ja toivottavasti hitsaudumme nopeasti yhteen, Aleksei Zhukov puolestaan mietiskelee.

Zhukov ja Lamsijärvi ovat tasavertainen valmentajakaksikko, samoin kuin Zhukov ja Eprintsev olivat viime kaudella.

– Viime kaudella tuli heti loukkaantumisia. Nyt joukkueessa on paljon uusia pelaajia, ja nuoria pelaajia. He ovat hyviä poikia, mutta nuori on aina nuori. Silti lähdemme kauteen positiivisin mielin, Zhukov sanoo.

 

 

Lamsijärvi muistetaan parhaiten viiden vuoden takaa jolloin hän luotsasi TP-47:n A-pojat SM-sarjan porteille saakka.

– Olen ollut seurassa juniorivalmentajana sen jälkeen koko ajan. Johto halusi nähtävästi TP-47:lle omistautuneen valmentajan, ja he katsoivat että minun taito riittää. Ovat kuitenkin kaksikymmentä vuotta minua seuranneet eli tasan tarkkaan tiesivät mitä halusivat, Lamsijärvi kommentoi omaa valintaansa edustusjoukkueen toiseksi päävalmentajaksi.

 

Oleg Eprintsev jatkaa TP-47:n urheilutoimenjohtaja, ja vastaa noin 70 pelaajasta edustusjoukkueessa, 2-joukkueessa ja B-poikien Ykkösen joukkueessa sekä valmentaa 2-joukkuetta yhdessä Jaakko Isterin kanssa.

– Nyt meillä on TP-47:ssä pelaajapolku jalkapallokoulusta miesten joukkueeseen saakka. Eli kyse seurassa ei ole vain edustusjoukkueesta vaan myös muista joukkueista sen takana, Eprintsev muistuttaa ja iloitsee seuran plusmerkkisestä taloudesta joka on jatkunut jo viisi vuotta putkeen.

 

TP-47 2018

Maalivahdit: 1 Tatu Kujanpää, 12 Arttu Kainulainen.

Puolustajat: 2 Helmeri Närhilä, 4 Ovye Monday Shedrack, 5 Valtteri Vainionpää, 11 Niko-Petteri Kuukasjärvi, 21 Jussi-Esko Berg, 24 Jesse Numminen, 28 Matias Ojanaho, 29 Niklas Kakko.

Keskikenttäpelaajat: 9 Jani Alaperä, 14 Topias Wiena, 15 Joni Lehosmaa, 17 Joona Konttajärvi, 18 Jesse Oinas, 20 Aleksi Koivumaa, 22 Eetu Närhilä, 87 Ryan Gilligan.

Hyökkääjät: 7 Jaakko Pyyny, 10 Juho-Teppo Berg, 16 Anton Sarkkinen, 25 Thomas Koroma, 31 Jaakko Paavilainen.

Valmentajat: Aleksei Zhukov ja Juha Lamsijärvi.

Kotiottelut: 5.5. klo 17 OLS, 13.5. klo 18.30 TPV, 3.6. klo 18.30 JBK, 16.6. klo 16 TamU, 20.6. klo 18.30 VIFK, 14.7. klo 15 GBK, 4.8. klo 19 PK-37 , 11.8. klo 17 KuFu-98, 24.8. klo 18.30 Hercules, 15.9. klo 17 SJK/2, 29.9. klo 15 Kraft.