TP-47:n naisten edustusjoukkueessa pelaavat tällä kaudella muun muassa Roosa Palander (vas.) ja Iida Suorsa.
TP-47:n naisten edustusjoukkueessa pelaavat tällä kaudella muun muassa Roosa Palander (vas.) ja Iida Suorsa.

19.04.2018 | 07:20 | 0

TP-47:n naisilla tavoitteena sarjapaikan pitäminen

 

 

Juttu Tapani Juusola

Kuva Teemu Kvist

 

 

 

Tornion Pallo -47:n naiset saivat täksi kaudeksi paikan Kakkoseen, vaikka suora nousu Kolmosesta ei viime vuonna toteutunut. Joukkue on kuitenkin viime kaudesta vahvistunut, ja tavoitteena on sarjapaikan pitäminen.

 

Jalkapallon naisten Kakkonen käynnistyy ensi viikonloppuna. TP-47 matkustaa avauskierroksella Lapuan Virkiän vieraaksi.

– Esse IK on sarjan suosikki. Muutaman kierroksen jälkeen näkee mikä meidän tilanne on, mutta jo avausottelu Lapualla on kova, TP-47:n valmentaja Martti Virkkala mietiskelee.

Virkkala valmentaa TP:n naisia nyt kolmatta kautta eli hän on ollut mukana siitä saakka kun naisten edustusjalkapalloilu palasi seuran toimintaan. Sitä ennen TP-47:lla oli viimeksi ollut oma naisten joukkue parikymmentä vuotta sitten.

– Kaudeksi 2016 yritimme vain saada pelaajia ja joukkueen kasaan. Viime kaudella pelaajia oli jo hyvin, ja treenaaminenkin oli ihan eri luokkaa. Emme kuitenkaan olleet silloin nousumielellä liikkeellä. Mutta kun meille tarjottiin sarjapaikkaa, niin totta kai otimme sen vastaan, Virkkala kertoo.

 

 

Viime kaudella TP-47 sijoittui Kolmosen pohjoislohkossa toiseksi kun sarjavoiton- ja nousun otti kajaanilainen FC Wimma. Torniolaiset saivat kuitenkin Kakkosen paikan täksi kaudeksi kun Kuopio Futis-98 nostettiin sarjaporrasta ylemmäs Ykköseen.

– Kun saimme sarjapaikan Kakkoseen, niin kiinnostusta meihin on ollut ja pelaajilta itseltään on tullut yhteydenottoja. He haluavat tulla tähän joukkueeseen, Virkkala iloitsee.

 

 

 

Naisten Kakkonen pelataan tällä kaudella kaksinkertaisena sarjana kolmessa lohkossa.

– Ykkösasia on sarjapaikan säilyttäminen, ja se pitäisi kohtuudella saavuttaa. Pelaajat ovat hyvin sitoutuneet, joten positiivisella mielellä lähdemme kauteen, Virkkala painottaa.

TP-47 pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina 28.4. kun vieraaksi saapuu Pedersöre FF Pohjanmaalta. Ottelu pelataan Karihaaran tekonurmella Kemissä, mutta kauden loput kotiottelunsa TP-47 pelaa Torniossa Länsirannan tekonurmella.

TP-47:n tulevaisuus naisjalkapalloilussa on turvattu, sillä seuran B-tytöt pelaavat ikäluokkansa Ykkösessä nyt neljättä kautta putkeen. Tällä kaudella TP:n B-tytöistä 2-3 pelaajaa pelaa jatkuvasti myös TP:n naisten joukkueessa.

– Meillä on hyvä yhteistyö TP-47:n B-tyttöjen kanssa, ja tavoitteena on että myös B-tytöt pitäisivät sarjapaikkansa. Myös 2003-2004 syntyneissä tytöistä on tulossa todella loistavia pelaajia, Virkkala toteaa.

 

 

TP-47:n B-tyttöjen kausi alkoi jo viime viikonloppuna, ja tuloksena oli 2-3 –vierastappio Oulussa. Tulevana lauantaina TP:n B-tytöt pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa kun Kokkolan Palloveikot tulee vieraaksi. Ottelu alkaa Karihaaran tekonurmella kello 11.30.

 

 

TP-47 naisten edustusjoukkue: 1 Kerttu Ylimartimo, 2 Iida Suorsa, 3 Saana Piirainen, 4 Charlotta Simonaho, 5 Elina Lahdenperä, 6 Salla Alaollitervo, 7 Greta Moilanen, 8 Katri Tuokko, 14 Jenni Hirvonen, 15 Stiina Palomaa, 16 Heta Huhtaniska, 18 Roosa Palander, 19 Matilda Lammi, 21 Iida Mäki-Iso, 24 Ella Piuva, 26 Tiia Lipponen, 29 Maria Ollila, 33 Tuuli Alamikkotervo, 38 Jemina Joensuu, 39 Jasmin Hiltunen, 40 Tea Helminen, 42 Mia Hosionaho, 45 Milla Jussila, 47 Noora Koivurova, 94 Heidi Svärd. Valmentaja: Martti Virkkala.