Amadeus Lunberg, Milana Misic ja Umberto Marcato.

2.03.2018 | 14:37 | 0

Umberto Marcaton, Amadeus Lunbergin ja Milana Misicin menestyskiertue Torniossa lauantaina 3.3.

 

Menestystä niittänyt Volare – italialainen ilta -konsertti nähdään Tornion Musiikkitalolla lauantaina 3.3. klo 18. Italiasta Suomeen saapunut iskusävelmien legenda Umberto Marcato, sekä syvien tunteiden tulkki Amadeus Lundberg ja herkkätulkintainen laulajatar Milana Misic loihtivat konsertin, joka on nostalgiaa tulvillaan.

 

Konserteissa kuullaan iskusävelten kirjoa kultaisilta vuosikymmeniltä, tietenkin Umberton hittejä sekä muun muassa Olavi Virran ja Laila Kinnusen tutuksi tekemiä italialaisia lauluja kuten Maruzella, Lazzarella ja Ciao Ciao bambina. Esitystä elävöittämässä on valokuvia taustaprojisointina.

 

Guaglione oli ensimmäinen Suomessa kuultu levytykseni, muistelee Umberto Suomea ja uraansa.

 

– Suomeksihan kappale on nimeltään kaikille varmasti tuttu Poika varjoiselta kujalta. On hienoa päästä jälleen esiintymään ja juhlistamaan vuonna 1956 alkanutta uraani. Nyt pohjoisessa Suomessa ja ensi kertaa myös Suomen Lapissa Rovaniemellä. Se on varmasti eksoottinen paikka, iloitsee Umberto, joka kiertueen jälkeen vetäytyy takaisin Italiaan, Padovaan.

 

Rovaniemellä Volare! -konsertti on sunnuntaina 4.3. klo 15 Korundissa.

 

 

Suomalaiset 50- ja 60-luvulla levytyksillään ja esiintymisillään villinnyt italialainen hurmuri Umberto Marcato on herättänyt viime aikoina suurta mielenkiintoa suomalaisten keskuudessa. Amadeus Lundberg on kiertänyt maata monien loppuunmyytyjen konserttien siivittämänä. Hänen Puhu minulle rakkaudesta -albumi palkittiin kultalevyllä ja Emma-ehdokkuudella. Amadeuksen uusin albumi on 2016 julkaistu Poika varjoiselta kujalta.

 

Milana Misic julkaisi jokin aika sitten jo yhdeksännen albuminsa Linnun kokoinen ja hänet muistetaan myös äitinsä Laila Kinnusen esittämien laulujen uudelleen tutuksi tekemisestä, niin levyillä kuin konserteissa.

 

Italiassa Padovassa nykyään asuva Umberto Marcato ei suomalaiselle vanhan iskelmämusiikin ystäville juurikaan esittelyjä kaipaa. Hän nousi Suomen musiikkilistojen kärkeen jo vuonna 1957, jolloin hän teki myös kahden kuukauden Suomen kiertueensa. Nostetta hänen uralleen toi Toivo Kärki, joka sävelsi hänelle aikoinaan hittikappaleita, muun muassa Marja-Leenan ja Miksi puhelin ei soi.

Volare! -konsertin säestyksestä vastaa Juha Tikan orkesteri, special-vieraana Milan ”Miso” Misic, Milanan isä.