Laina Martti käy kerran viikossa kaupassa ja tavaraa ostetaan sen mukaan. Lainan takana Kirsti Ryynänen ja kassalla Merja Hooli.

24.01.2017 | 11:07 | 0

Uusittu kyläkauppa tärkeä niin lapsille kuin aikuisillekin

 

KARUNKI

 

 

Ollaan vielä elävien kirjoissa, tuumaa ikäihminen Laina Martti Karungin K-Market Ruoka-Aittan kassalla, yhdessä Kirsti Ryynäsen kanssa. Laina on tullut Korpikylästä ja ja Kirsti Palovaarasta Jussilan Pussilla ruokaa ostamaan ja kakkukahville kauppaan, jossa juhlitaan kaupan remontin valmistumista.
Kassalla Merja Hooli juttelee emäntien kanssa, jotka ovat murheellisia, kun Osuuspankki lopettaa kylässä toiminnan.
– On hyvä, että kauppa on vielä kylässä, kun veivät pankinkin, jota me tarvitaan. Ollaan kuitenkin vielä elävien kirjoissa, juttelee Laina, joka on aina käynyt kauppareissulla samalla pankissa hoitamassa kaikki raha-asiansa.

 

 

Torniolainen kauppiaspariskunta Henna ja Antti Helle ovat syystäkin tyytyväisiä, sillä marraskuussa aloitettu Ruoka-Aittan suuri uudistusremppa on valmis.
Töitä on paiskittu viimeiset päivät ja viikot jopa yötä myöten.
– Suurimmat muutokset meillä on tehty sisäänkäynnissä, pakastimissa ja maitokaappissa. Meillä on nyt maitokaapissa rullahyllysysteemi, esittelee Antti Helle ja jatkaa, että kun asiakas ottaa maidon hyllystä, niin siihen samaan paikkaan huilaa itsetään uusi maitopurkki. Pystypakastejääkaappirivi on myös ihan uusi. Siinä jäätelöt pääsevät hyvin esille. Ja kaupan viidennen hyllylaivan avulla on saatu kaikki tuotteet entistä paremmin tarjolle.

 

 

Kassan läheisyyteen on raivattu tilaa myyntilavalle.
”Meillä ei ole koskaan ollut sellaista paikkaa minne olisi saanut laittaa lavallisen vaikka kahvia myyntiin, tai muita tarjoustuotetta, nyt se on.”
Kaupan sisällä on apteekkipiste tuotu seinäsyvennyksessä hyvin esille ja ulos on tehty liukuovet ja invaramppi esteettömän kulun varmistamiseksi. Kauppaan on tullut sähköinen myymälämedia.
– Henkilökuntaa kiittän joustavuudesta ja venymisestä ja kiitos myös tavaraintoimittajille Keskon porukkalle ja urakoitsijoille. Kaikille suuri kiitos, kauppiaspariskunta sanoo.

 

 

Avajaispäivänä ritti vilskettä ja kävijöitä oli runsaasti pitkin päivää. Muun muassa Eija Tervahauta tuli ostoksille lapsenlapsensa Amalian kanssa. Kolmevuotias Amalia sai kaupasta ilmapalloja ja tyttönen kertoi ujosti hymyillen, että he ovat lähdössä Eija -mummon kanssa leipomaan sämpylöitä. Kaupasta tultiinkin ostmaan leipomatarvikkeita.

 

 

ANITTA KOIVISTO

 

 

Amalia mummonsa kanssa kaupassa kahvilla ja mehulla.

Kauppias näyttää uutta maitokaappia.

Tässä on uudet kaapit jäätelöille.

-Karunki on pieni yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa. Olemme täällä läsnä ja haluamme palvella asiakkaitamme hyvin, sanovat Henna ja Antti Helle.