Varsinaiset autojen myyjät Miika ja Ville saivat osallistua ruuhka-apuna myös talvirenkaiden vaihtohommiin uusissa huoltamon tiloissa.

16.10.2018 | 11:38 | 0

Vaihtoykköset Tervolassa laajentaa toimintaansa

 

Kari Heikkilä

 

 

Tervola

Tervolassa pyörähti pari vuotta sitten käyntiin autokauppa Vaihtoykköset, jonka markkinointi on valtaosin perustunut nettimyyntiin. Nuori tervolalainen aviopari Miika ja Laura Pallari asetttivat tavoitteekseen parin vuoden aikana saada yrityksestä vakituinen työpaikka molemmille.

Asetettu tavoite on nyt täyttynyt ja jopa ylittynyt. Uutta tukea ja vauhtia autokaupan rinnalle hankittiin antamaan huoltamoyritys. Pitkään paikkakunnalla toimineen SEOn huoltamon yrittäjä Seppo Pietilän päätös siirtyä eläkkeelle tarjosi tähän tilaisuuden.

 

Hankitut tilat sijaitsevat joen toisella puolen, kuitenkin lähellä Tervakuksan vieressä automyyntiin keskittyvään kiinteistöön nähden. Uusissa 460 neliön tiloissa on kahvion lisäksi kahden autonostimen korjaamopalvelut ja autonpesuhalli.

– Tärkeänä lisänä on vielä mm. pienkone- ja varaosamyymälä joiden valikoimissa noin 2000 nimikkeen joukossa ovat mm. rengasmyynti ja Stiga ja Stihl pienkoneiden sekä mm. Duell kelkkojen varaosien ja tarvikkeiden jälleenmyynti sekä talvihuollot. Toimimme myös partnereina mm. IKH:n ja Ojanperän kanssa, luettelee Miika.

 

Yrityksen nuorennusleikkaus syntyi luontevasti, kun kaikki yrityksen toimintaa jatkavat ovat 30 ikävuosien tuntumassa. Näin myös Miika jätti LVI-alan tukkumyyjän hommat siirtyen kokopäiväisesti autojen myyntityöhön. Miikan ja Lauran apuna toimineen vakinaisen autonasentajan Kimmo Heikkilän lisäksi palkattiin toiseksi asentajaksi Antti Kola sekä automyyntiin ja korjaamotöiden vastaanottoon Ville Alatalo.

 

 

– Lisäksi meillä on kotona Lauran hoivissa kasvamassa pian kuukauden ikäinen miehenalku automyyntiin, kehaisee ylpeänä hymyilevä tuore Miika-isä, jonka mukaan Laura toimii tässä vaiheessa ainakin vuoden verran edelleen äidin roolinsa ohessa mukana nettimyynnin ja paperihommien hoitajana kotiympyröistä käsin.