16.08.2017 | 07:41 | 0

Väyrynen jakaa Vallenius-kirjaa ilmaiseksi

 

Meri-Lapin Ruokamessujen vierailla on mahdollisuus saada ilmaiseksi Maria Julkun kirja ”Otto Vallenius – oopperalaulaja ja taidemaalari”.

 

Pohjanranta Oy päätti kolme vuotta sitten tehdä kulttuuriteon ja tukea Keminmaalla järjestettyjä Otto Vallenius -taideviikkoja kustantamalla hänestä kertovan kuvateoksen. Taideviikot kuitenkin pääsivät välillä lopahtamaan ja Vallenius-kirjat jäivät Pohjanrannan varastoon.

 

Paavo Väyrynen ryhtyi purkamaan kirjavarastoa kuluneena kesänä lahjoittamalla teoksen Pohjanrannan kesäteatterin yleisölle. Vallenius -teos annetaan ilmaiseksi myös niille, jotka tulevat ruokamessujen yhteydessä perjantaina klo 17 järjestettävään Väyrysen EU-tilaisuuteen ja katsomaan sen alussa esitettävää pienoisnäytelmää ”Manu ja minä 2.0”.

 

Vallenius-kirjaa on saatavana ilmaiseksi myös lauantaina messujen yhteydessä järjestettävillä Keminmaa-päivillä.

 

Pohjanranta pyrkii ensi kesänä elvyttämään Otto Vallenius -taideviikot ja Väyrynen toivoo, että Keminmaan kunta tulisi jälleen mukaan niiden järjestämiseen.

 

– Keminmaalla meidän tulisi ottaa mallia Limingasta, missä pitäjän kulttuuriperintöä on vaalittu tänä kesänä oopperalaulaja Abraham Ojanperästä kertovalla oopperalla, sanoo Väyrynen.

 

Hänen mielestään Otto Valleniuksella on Suomen oopperataiteen kehittämisessä samanveroiset ansiot kuin Ojanperällä, mutta hän oli aikanaan myös merkittävä taidemaalari.