Vedenneito-elokuvassa maailman suurimpiin järviin kuuluva Saimaa ja sen eläimet koetaan haaparantalaisen Emikan havaintojen kautta.

2.04.2019 | 07:29 | 0

Vedenneito –elokuvan päähenkilönä haaparantalainen Emika

 

Vedenneito saa valtakunnallisen elokuvateatteriensi-iltansa perjantaina 5.4., ja leffa tulee valkokankaalle perjantaina myös Torniossa.
Kansainvälisesti tunnustetun luontodokumentaristi Petteri Saarion uuden Vedenneito-elokuvan päähenkilö on Haaparannalla asuva Emika.

 

Citizen Jane Productionsin Elina Pohjolan tuottaman Vedenneidon päähenkilö Emika on 13-vuotias yläkoululainen, joka suuntaa kaikkina vuodenaikoina Saimaan luontoon yhdessä skeittauksesta ja hip hopista pitävän Antti-serkkunsa kanssa. Kesällä uidaan ja kalastetaan, talvella yövytään teltassa järven jäällä revontulista nauttien.

 

Saimaalla paljon aikaa viettävä ohjaaja on kansainvälisesti tunnustettu dokumentaristi, joka tutkii elokuvissaan luonnon ja ihmisen suhdetta. Saarion elokuvissa ihminen on olennainen osa luontoa – ohjaaja näyttää ihmisen metsien ja järvien kokijana eikä pelkästään ulkopuolisena katsojana. Vedenneito-elokuvassa maailman suurimpiin järviin kuuluva Saimaa ja sen eläimet koetaan haaparantalaisen Emikan havaintojen kautta.

 

Miltä luonto tuntuu, näyttää ja kuulostaa nuoren näkökulmasta? Voiko luonnossa seikkaileminen toimia vastapainona teini-iän mukanaan tuomille odotuksille? Entä millainen on se hetki, kun Emika ja Antti viimein kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan?

 

Kymmeniä elokuvia ja sarjoja ohjanneen Petteri Saarion töihin kuuluvat muun muassa kansainvälisillä festivaaleilla laajasti kiertäneet ja palkitut dokumentit Sergei Verenseisauttaja (2009) ja Aktivisti (2017) sekä huippusuositut tv-sarjat Veden Saartamat (2013), Järviemme helmet (2015) ja Erämaan lumo (2018)