Kemin Seudun Viskin Ystävien lahjoittaman Zoll AED+ -defibrillaattorin vastaanotti Kemin keila- ja tennishalli Oy:n toimitusjohtaja Petri Tarkiainen (vas.). Laitteen luovutti viskiseuran puheenjohtaja Arto Nevala.

6.07.2018 | 08:32 | 0

Viskin ystävien kalenterilahjoitus Kemin keila- ja tennishallille – defibrillaattori auttaa sydänpotilaan ensiavussa

 

 

Kemin Seudun Viskin Ystävät on hankkinut sydäniskurin eli defibrillaattorin Kemin keila- ja tennishalli Oy:lle. Lahjoitus rahoitettiin KSVY:n perinteisellä kalenteriprojektilla, jonka avulla seura on voinut lahjoittaa jo tuhansia euroja merilappilaiseen hyväntekeväisyyteen.

 

Kemin Seudun Viskin Ystävät on lahjoittanut Kemin keila- ja tennishalli Oy:lle sydäniskurin eli defibrillaattorin. Lahjoituksella seura haluaa kantaa yhteiskuntavastuutaan ja olla mukana tekemässä Meri-Lapista turvallisempi ja parempi paikka elää.

 

-Olemme iloisia, kun voimme tehdä hyvää lahjoituksen muodossa ja kantaa kortemme kekoon merilappilaisten turvallisuuden parantamiseksi, sanoo KSVY:n presidentti Arto Nevala.

 

Lahjoitus on jatkoa Kemin Seudun Viskin Ystävien hyväntekeväisyystoiminnalle, jota yhdistys rahoittaa julkaisemalla vuosittain Viskikalenterin. Kymmenen toimintavuoden aikana seura on lahjoittanut hyväntekeväisyyteen yhteensä tuhansia euroja.

 

-Lahjoituksia on tehty muun muassa Pohjois-Suomen syöpäyhdistykselle, Länsi-Pohjan keskussairaalaan ja Liikkuva koulu -projektille. Parhaillaan valmisteilla on syksyllä julkaistava Viskikalenteri 2019, Nevala kertoo.

 

KSVY:n lahjoittaman Zoll AED+ -defibrillaattorin toimitti keila- ja tennishallille Medidyne Oy. Yritys hoitaa lisäksi laitteen käyttökoulutuksen ja on ollut mukana tukemassa lahjoitusta.

 

Sydänpysähdyksen ensiavussa defibrillaattori on tärkeä apuväline, jolla toipumisen mahdollisuus paranee merkittävästi. Sydänpysähdyksen taustalla voi olla esimerkiksi sepelvaltimotauti tai muu sydänsairaus. Meri-Lapissa sydäniskureita on jo reilu parikymmentä.