11.01.2019 | 07:48 | 0

Walkers-auto nuorten kohtaamispaikaksi Kemissä

 

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Kemissä. Leijonaksi nimetty auto on yksi neljästä eri puolilla Suomea liikkuvasta Wautosta.

 

Wautolla mennään sinne, missä nuoret aikaansa viettävät ja tuodaan turvallisia aikuisia ja lämmin ajanviettopaikka heidän luokseen. Tarjolla on ilmaista kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa syvällisempää tukea ja ohjausta.

 

Wauto liikkuu ympäri Kemiä sellaisilla alueilla, mihin nuoret ovat sitä alustavissa kyselyissä toivoneet. Näihin kuuluvat muun muassa kauppojen pihat ja ulkojäät. Reitti muotoutuu kauden aikana sen mukaan, mihin nuoret Wautoa toivovat. Ensimmäinen toimintailta järjestetään Kemissä perjantaina 11.1. ja toiminta päättyy huhtikuun lopussa.

 

Leijona-Wauto on hankittu Suomen Lions-liiton keräystuotoilla ja se on varusteltu erityisesti Lapin ja muun Pohjois-Suomen tarpeisiin. Autot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry, Kemin alueella toiminnasta vastaa Kemin nuorisotyö. Toimintaan etsitään myös aikuisia vapaaehtoisia kohtaamaan nuoria ammattilaisten rinnalla.