”Vieläkin on mukavaa aamulla tulla töihin”, iloitsee Pirjo Rissanen, sylissään pino koivukynttilöitä. Hän maalaa koivukynttilän pinnan käsin ja siksi jokainen kynttilä on uniikki.

24.02.2017 | 09:42 | 0

Yrittäjän syntymäpäiväunelma; sylillinen pehmoleluja

 

KEMI

 

 

Sylillinen peholeluja – siinäpä mukava ajatus, hymyilee 60 vuotta täyttävä Käsityöpaja Pirissan yrittäjä Pirjo Rissanen.
Jos haluat muistaa, niin kukkien ja lahjojen asemasta pehmolelu tai jotain muuta sopivaa olisi mukava jakaa eteenpäin Joulun Lapsi pakettien kautta Romanian ja Moldovan köyhille lapsille.

 

 

Kemissä Tikankontintiellä Käsityöpaja Pirissassa ollaan iloisia, kun juuri tuli tieto, että Pirissan koivukynttilät saavat virallisen Suomi Finland 100 juhlalogon.
– Kyllä se merkitsee, arvostan paljon logon saamista. Se on yrittäjälle upea syntympäivälahja.
Pirjon kynttiläpajassa valmistetaan kynttilöitä ympäri vuoden.
Yrittäjyys lähti käyntiin Valon päivänä 3.2. 1993. Kynttilöitä on nyt tehty 24 vuotta.

 

 

 

Töitä on saanut kovasti paiskia, jotta kynttilöistä, joiden sesonki tahtoo painottua talveen, on riittänyt ympärivuotista työtä. Pikkuhiljaa ovat syntyneet muun muassa kastekynttilät, ylioppilaskynttilät, osanottokynttilät, alttarikynttilät ja sesonkikynttilät, kuten revontulet, joulu ja pääsiäisaiheiset kynttilät.
Muutama vuosi sitten syntyivät Suomi koivukunttilät, joista on tullut hittituote.
– Kynttilöiden koristelumalleja haen hyvin paljon luonnosta. Koivukynttilä alkoi elää ajatuksissani muutama vuosi sitten. Katselin kansallispuumme koivun runkoja luonnossa liikkuessani ja pian syntyi ensimmäiset koivukynttilä kokeilut aiheesta. Viime syksynä viimeistelin tuotteen.
-Koivukynttilä on ollut se ehdoton suosikki. Myyjäisissä ne huomataan ja niistä puhutaan ja usein koivukynttilät loppuvat kesken.

 

 

 

Uusia ajatuksia ja ideoita tulevaan avautui, kun kynttiläpajalla eräs työporukka vietti parituntisen kynttilöiden koristelun ja pullakahvien merkeissä.
– Tämä oli niin mukava kokemus, että tällaista palvleua haluan kehittää lisää.
Pirissan yritystoimintaan kuuluu myös kahden asuntoauton vuokraus.

 

 

 

60-vuotta täyttävä yrittäjä sanoo, että on saanut elää hyvän elämän. ”Vieläkin on mukavaa aamulla tulla töihin”, iloitsee Pirjo Rissanen. Luonto on hänelle jatkuva inspiraatioiden lähde. Kynttilöissä loistavat revontulet, juoksevat porot ja suuren osan saavat myös kukat.
Ja nyt on kotikoivujen inspiroimana tullut koivukynttilöistä hänen ykköstuote.

– Tervetuloa synnttärikahville Pirissan Kynttiläpajalle 16.3. klo 15-17 (Tikankontintie 3), jonka jälkeen on lauluseurat. Mukana Markku Korpela ja illassa kuullan myös terveisiä Operaatio Joulun Lapsen matkalta Moldovasta.

 

 

ANITTA KOIVISTO

 

 

Koitkoivussa orava seuraa Pirjoa. Luonto on Pirjo Rissaselle hyvin tärkeä.